Eskişehir Emniyeti: Ayşenur Arslan'a gözaltı yok! Ayşenur Arslan neden gözaltına alındı, kimdir?
Gazeteci Ayşenur Arslan gözaltına alındı. Ankara 40 Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki bir davaya katılmadığı gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarıldığı ortaya çıktı . Öte yandan gazeteci Ayşenur Arslan’ın ‘gözaltına alındığı’ iddiaları sosyal medyada kısa sürede yayılırken Eskişehir Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili açıklama yaptı.
Ayşenur Arslan hakkında Ankara 40 Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki bir davaya katılmadığı gerekçesiyle yakalama kararı çıkarıldığı ortaya çıktı .
Arslan, Halk TV canlı yayınına katılarak durumuna ilişkin açıklama yaptı.
Gözaltına alındığı duyurulan Ayşenur Arslan yaptığı açıklamada "Şu anda ben oteldeyim bir problem yok. Gözaltı işlemi sona erdi, yarın ifade vermeye gideceğim" dedi.
Ayşenur Arslan'ın Halk TV'ye yaptığı açıklama şöyle:
Arslan, "Şu anda gözaltında mıyım değil miyim bize refaket eden emniyet mensupları biliyor. Şurası kesin Eskişehir Cumhuriyet savcılığının gözaltına alınmama ilişkin bir talimatı olmadığını öğrendim. Bana ulaşan herhangi bir bilgi yok. 12 Mart tarihinde bir yakalama kararı çıkmış." dedi.
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili açıklama yaptı.
Arslan hakkında bir gözaltı kararı olmadığı belirtilen açıklamada, “22.03.2019 günü bazı basın yayın organlarında gazeteci Ayşenur Arslan’ın Eskişehir Emniyet Müdürlüğü görevlilerince gözaltına alındığına dair aslı olmayan haberlerin yayınlandığı görülmüştür. Emniyet güçlerimiz tarafından 22.03.2019 günü saat 19.00 sıralarında kendisine adli bir konu ile ilgili tebligat yapılmıştır. Gözaltına alındığına dair haberler tamamen asılsızdır” denildi
Ayşenur Arslan kimdir?
Ayşenur Arslan, 16 Eylül 1950 tarihinde doğmuştur. Aslen Aydınlıdır. İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümünden 1972 yılında mezun oldu.
TRT‘nin açtığı redaktör muhabir sınavını kazanınca 1974 yılında TRT‘de muhabir olarak gazeteciliğe başladı. 1982 yılında Güneş Gazetesine haber müdürü oldu. İkibuçuk yıl sonra istifa etti. Üç ay sonra da Nokta Dergisinde çalışmaya başladı. 3 yıl da burada çalıştıktan sonra Söz Gazetesine geçti ve 49 gün sonra buradan da ayrıldı.
Söz Gazetesinden ayrıldıktan sonra arkadaşlarıyla birlikte reklam ajansı kurdu ve Ümraniye Belediyesi için Türkiye’nin ilk yerel dergisini hazırladı. Cinsel Bilgiler Ansiklopedisi’ne İtalyanca çeviri yaptı.
Cumhuriyet Gazetesi‘nde bir yıl çalıştı. Ardından Star TV‘ye girdi. Önce bir kadın programı yaptı, sonra Yakın Takip adlı haber programının sorumluluğunu aldı. Daha sonra Ali Kırca ile birlikte ATV‘ye geçti. 8 an sonra yine Star TV’ye geçtı.
Ayşenur Arslan 16 yıl Ali Kırca‘yla çalıştı, Kırca’nın ATV’de sunduğu haberleri hazırladı. Mehmet Ali Birand ile çalıştı. Aydın Doğan, Dinç Bilgin gibi basın sektörünün kilit isimleriyle çalıştı.
CNNTürk‘te Medya Mahallesi programını yaptı. Sokak TV‘de çalıştı. Halk TV‘de program yaptı.
Ayrıntılar gelecek...