'Başımıza çuval geçirdiler'

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığına CHP'den yapılan itirazların tonu yükseldi. "Başımıza çuval geçirdiler" diyen CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler, resti çekti. Güler, "Cumhuriyetçi bir adayın etrafında toplanmak için 20'den fazla imza buluruz" dedi.

'Başımıza çuval geçirdiler'

"Başımıza çuval geçirdiler". CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler, İhsanoğlu'nun adaylığını bu sözlerle değerlendirdi.

Yurt Gazetesi'ne konuşan Güler, CHP'nin cumhurbaşkanlığı adaylığına İhsanoğlu'nu göstermesini ve parti içindeki tepkileri engelleme çabasını sert sözlerle eleştirdi.

Güler, CHP'nin Erdoğan'ın karşısına bir benzerini çıkarmasını "siyasi intihar" olarak tanımladı.

Tayyip Erdoğan'dan kurtulmak için ona benzeyen ama gerçekte ondan iki misli sorunlu bir adayla kurtuluş aramak son derece yanlıştır. Hiçbir seçim yalnızca rakipten kurtulmak için yapılmaz. Kendi ilkelerini iktidara taşımak için yapılır. Rakipten kurtulmak için kendinden vazgeçmek siyasal intihardır, siyasetsizliktir, apolitizmdir. Cumhuriyetle hesaplaşmakla ömrünü geçirmiş birini aday göstererek hepimizin başına adeta kocaman bir çuval geçirdiler. Büyük yanlışın ortadan kaldırılması gerekiyor.

Güler, büyük yanlıştan dönülmezse, 20'den fazla imza bulacaklarını ve cumhuriyetçi bir aday etrafında toplanacaklarını vurguladı.

Her halükarda bu adayı CHP'lilerin desteklemesi mümkün görünmüyor. Eğer yalnışta bir düzeltme olmazsa, çeşitli yollar var. Cumhuriyetçi bir aday çıkar ve 20'den fazla imza bulunur.

Güler, CHP içinde İhsanoğlu'nun adaylığına yönelik tepkilerin bastırılmaya çalışılmasını da eleştirdi.

İhsanoğlu ismi hepimiz için şok mertebesinde sürpriz oldu. Parti Meclisi üyeleri, parti yetkilileri adaydan haberdar değildi. Pekçoğumuzun onay vermemesi, "Biz demokratik bir partiyiz, herkes görüşünü açıklayabilir" diye hafife alınıyor. Demokratik bir parti herkesin farklı farklı konuşabildiği parti değildir. Demokratik parti herkesin belli bir sistem içinde karar vermeye katıldığı partidir. Bu, parti içi demokrasi bakımından sonuncu büyük hata oldu.

ulusalkanal.com.tr

chp Ekmeleddin İhsanoğlu