İstanbul’da doğalgaz faturaları isyan ettirdi

İstanbul'da bu ay gelen doğalgaz faturalarındaki yüksek ücretler vatandaşları isyan ettirdi. Gelen şikayetler üzerine Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK) duruma el koydu.

İstanbul’da doğalgaz faturaları isyan ettirdi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, "mevzuata aykırı sürelerde fatura düzenlendiği" gerekçesiyle İBB iştiraki İGDAŞ hakkında soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Pandemi nedeniyle karantina bölgelerinde 'kıyasen fatura hesaplama' sistemine geçiş yapılmıştı. Geçtiğimiz yıl aynı ayların faturalarını ortalama alacak olan bu uygulama vatandaşların ortalama bir hesap oluşturmasını sağlamıştı. Fakat İstanbullular gelen fatura ile hesaplarının tutmadığını aksine bu sene gelen fatura ortalamalarından da yüksek bir tutarla karşılaştılar.

İGDAŞ, fatura tepkileri hakkında, "Doğalgaz faturaları sayaç okuma tarihinden itibaren geriye dönük ortalama bir aylık bir süreyi kapsadığı için, örneğin 15 Nisan’da okunan bir sayaç geriye dönük olarak 15 Mart-15 Nisan dönemini kapsamaktadır" açıklamasını yapmıştı.

Bugün EPDK soruşturmasının ardından ise, "Bu süreçte sadece kurumumuz değil bütün kurum ve kuruluşların, söz konusu olağanüstü koşulları kamu sağlığını da gözeterek aşmaya çalıştığı muhakkaktır. Dolayısıyla hem sektörümüzde hem de diğer sektörlerde benzer sorunlarla farklı şekillerde karşılaşılması muhtemeldir. Bu çerçevede, daha evvel de paylaşıldığı üzere, talepleri halinde abonelerimize gerekli kolaylığın sağlanacağını tekraren ifade etmek isteriz." açıklamasında bulundu.

İstanbullular gelen doğalgaz faturaları nedeniyle isyanlarını sosyal medya üzerinden paylaştı.

Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Türkkan'da bu konudan şikayetçi olanların arasına katıldı ve "Doğal gaz faturası 631 TL geldi. Değerli #İgdas yetkilileri ortalama almak yerine Şubat ve Mart toplayıp Nisan faturası diye yollamışlar!" diyerek tepkisini gösterdi.

Twitter üzerinden gelen tepkilerin bazıları:

ulusal.com.tr

doğalgaz faturası istanbul doğalgaz