Avrupa salgına teslim

Koronavirüs tüm dünyada hızla yayılmaya devam ediyor. Dünya genelinde hasta sayısı 47 milyona yaklaştı. Avrupa'da vaka sayıları her gün yeni rekor kırıyor. Fransa'da günlük vaka sayısı 50 bine dayandı. Ülkede her 30 saniyede 1 kişinin hastaneye yattığı bildirildi. Afrika kıtasında ise virüs tespit edilenlerin sayısı 2 milyona yaklaştı. Vaka sayıları hızla artarken, ülkeler yeni önlemleri devreye sokuyor.

Avrupa salgına teslim

Dünya genelinde Kovid19 tespit edilenlerin sayısı 47 milyon 823 bine yükseldi. 1 milyon 205 bin 321 kişi, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

9,5 milyonluk vaka sayısı ile Amerika Birleşik Devletleri, salgının merkezi konumunda bulunuyor. Ülkede bugüne kadar 236 bin 471 kişi hayatını kaybetti.

Salgının Avrupa'daki hızlı tırmanışı da sürüyor. Avrupa'da vaka sayısı 10 milyonu geçerken, ölü sayısı da her geçen gün artıyor. Neredeyse her dört korona hastasından 1'i Avrupa'da kayıtlara geçiyor.

Günlük vaka sayısının 50 bine yaklaştığı Fransa'da, Başbakan Jean Castex (Jon Kesteks) her 30 saniyede 1 kişinin kovid19 tanısıyla hastaneye yattığını açıkladı. Sokağa çıkma kısıtlamasına geçilen Fransa'da, 3 bin 600 hasta yoğun bakımda bulunuyor. Kasım ayında bu sayının 6 bine çıkmasından endişe ediliyor.

Bir günde 300 kişinin öldüğü İtalya da, yeni önlemler alıyor. Lombardiya bölgesi ile Napoli ve Genova'da "yerel kapanma"lar başlayacak.

Günlük vaka sayısının 20 bine ulaştığı Almanya, kasım ayı için alınan yarı kapanma önlemlerinin sürebileceği sinyallerini veriyor.

İsviçre'nin Cenevre kantonunda, yoğun bakım yataklarının tamamen dolması üzerine olağanüstü hal ilan edildi.

Salgınla mücadele eden İran'da da yeni önlemler devreye sokuldu. Ülkede 25 kent merkezine giriş çıkışlar kısıtlandı. Bu bölgelerdeki zorunlu olmayan iş yerleri de 10 gün süreyle kapatıldı.

Rusya'da Kovid-19 tespit edilenlerin sayısı 1 milyon 215 bin 1'e, ölü sayısı 21 bin 358'e çıktı. Ülkede son 24 saatte 10 bin 499 yen, vaka tespit edildi.

Afrika kıtasında da rakamlar endişe verici boyutlarda… Kıta genelinde virüs bulaşanların sayısı 1 milyon 805 bin 820 oldu. Salgın nedeniyle ölenlerin sayısı 43 bin 244'e yükseldi. Vaka ve ölümlerin çoğunluğu Güney Afrika ülkelerinde kayıtlara geçiyor.

ulusal.com.tr

koronavirüs fransa