CHP gençlik kollarından teröre tepki eylemi

CHP gençlik kollarından teröre tepki eylemi

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları, terör saldırılarını protesto etti.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları, Dağlıca’da 16 askerin şehit olduğu terör saldırısını protesto etmek için Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. İstanbul İl Gençlik Kolları adına basın açıklaması yapan Cenk Biledağ Haşhaş, “Vicdanlarımız sızlıyor, içimiz kan ağlıyor. 49 günde tam 81 Vatan evladını şehit verdik. Sivil kayıpların sayısı ise hızla artıyor. Hakkâri Dağlıca’daki şehit sayısını bile kesin olarak bilmiyoruz, öğrenemiyoruz. Ocaklara ateş düşüyor, çocuklar babasız, analar babalar evlatsız bırakılıyor’’ diye konuştu.

Açıklama şöyle:

Değerli Yurtseverler, Değerli Basın Emekçileri;

Vicdanlarımız sızlıyor, içimiz kan ağlıyor, 49 günde tam 81 vatan evladını şehit verdik, sivil kayıpların sayısı ise hızla artıyor. Hakkari Dağlıca'daki şehit sayısını bile kesin olarak bilmiyoruz, öğrenemiyoruz. Ocaklara ateş düşüyor, çocuklar babasız, analar babalar evlatsız bırakılıyor.

Açılım süreci boyunca sağlanan çatışmasızlık ortamı, ne oldu da bozuldu, ne oldu da çatışmalar yeniden başladı? Olan şudur; halkımız AKP’ye dur demiş, onu iktidardan indirmiştir. İktidarını kaybeden AKP ise, kaos yaratmayı tercih etmiştir. 400 vekili alamayan AKP, halkımızı cezalandırmaktadır. Acılı şehit yakınlarına "karakteri bozuk" diye hakaret eden, tutuklattıran Erdoğan, daha dün canlı yayında "400 vekil olsaydı, her şey başka olurdu" dedi. Her şey iktidarını korumak için midir? Her şey 400 vekil için midir? 400 vekil için mi ülke kan deryasına döndürüldü? Bu nasıl bir vicdansızlıktır! Bu nasıl bir iktidar hırsıdır!

Erdoğan ve AKP’nin iktidarı uğruna ülkemizi çatışma ortamına sürüklemesi anayasal bir suçtur. Buradan Cumhuriyet savcılarına sesleniyoruz! Ne bekliyorsunuz, içinizde bir tane yurtsever savcı yok mudur?

AKP'nin çözüm adı altında başlattığı açılım süreci başarısız olmuş, AKP ülkemizi bir kan deryasının içerisine sürüklemiştir. AKP’den çözüm çıkmayacağı açıktır. Diğer yandan, asker sivil demeden yurttaşlarımızı öldüren terör örgütü PKK derhal silah bırakmalıdır.

AKP’nin kaos planına karşı tüm yurttaşlarımız sağduyulu olmalıdır. Birlik ve beraberliğimizi korumalıdır. Demokrasi ve barış kapalı kapılar ardında değil, meclis çatısı altında tesis edilmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemizin huzuru ve halkımızın barış talebi doğrultusunda sorumluluk almaya hazırdır.

Hükümetin sözde başbakanı Davutoğlu, milli maçta şehit çocuğu ile oy devşirme peşinde koşuyor. Hem de Dağlıca saldırısının haberini almışken. Sayın Davutoğlu önemli olan şehit çocuğu ile maç izlemek değildir, önemli olan çocuğun babası ile beraber maç izlemesini sağlamaktır. Çok iyi biliyordunuz ki Sayın Davutoğlu, siz o maçı izlerken, gülücükler saçarken, Dağlıca'da askerlerimiz şehit ediliyordu. Siz ise şovunuza devam ettiniz. Bu nasıl bir vurdumduymazlıktır! Bu nasıl bir aymazlıktır!

Bizler, bu toprakların yurtsever gençleri olarak akan kanın bir an önce durmasını istiyoruz ve bu uğurda da her türlü demokratik adımı atmaya hazırız. Bu ülkede barışı getirecek olan, birlik ve beraberliği sağlayacak olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir.

Yurtta barış, dünyada barış ilkesi ile yetişmiş Cumhuriyet Halk Partisi gençliği, gerici faşizan AKP iktidarına karşı halkımızın yanında olmaya devam edecektir.

Şehit düşen askerlerimize, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; yakınlarına, sevenlerine ve halkımıza baş sağlığı dileriz."

CHP Beyoğlu Gençlik Örgütü, Cenk Bleda Haşhaş