Bir aile daha evladına kavuştu

Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde nöbet tutan bir anne daha evladına kavuştu. Annelerden Gevriye Ayhan’ın kızı terör örgütü PKK’nın elinden kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Anneye müjdeli haberi de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu verdi. Böylece şimdiye kadar terör örgütü tarafından kaçırılan 7 evlat ailesine kavuştu. Aileler de bu müjdeli haberle birlikte 167’nci nöbet gününe girdi.

Bir aile daha evladına kavuştu

Bir anne daha evladına kavuştu. Aileler de bu müjdeli haberle nöbete devam ediyor.

DiyarbakırHDP İl Binası önünde 167 gündür devam eden nöbetten sevindirici bir haber daha geldi. Şanlıurfa ile Diyarbakır İstihbarat ve TEM Şube Müdürlüklerince yürütülen ikna çalışmaları kapsamında bir kişi örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olan kişinin evlat nöbeti tutan Gevriye Ayhan'ın çocuğu olduğu belirlendi.

Kızının teslim olduğuna ilişkin haberi nöbet tuttuğu çadırda alan Gevriye Ayhan, müjdeyi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun verdiğini belirtti. Böylelikle Diyarbakır'da süren evlat nöbetinin başlangıcından bu yana aileleriyle kucaklaşan çocuk sayısı 7 oldu.

Anne Ayhan gibi evlatlarına kavuşmayı bekleyen ailelerin nöbeti ise 167’nci gününe girdi. Soğuk havaya ve kara rağmen eylemlerini sürdüren annelerden Fatma Bingöl, evlatlarına kavuşmak istediklerini söyledi. Bingöl, terör örgütü PKK ve PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye tepki gösterdi.

Anne Songül Altıntaş ise oğlunun 5 yıl önce terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını anlattı. Altıntaş, PKK’nın çözülmeye başladığını vurguladı.

ulusal.com.tr

pkk diyarbakır hdp