Şehitler, memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı

Ankara, Samsun ve Zonguldak'ta şehit törenleri vardı. PKK saldırısında şehit olan kahraman askerler, memleketlerinde ebediyete uğurlandı. Aileler, evlatlarının üniformasını giyerek cenaze törenlerine katıldı.

Şehitler, memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı. Aileler, cenaze törenlerinde metanetini korudu.

İlk tören Ankra'daydı. Jandarma Uzman Çavuş Serkan Dökmeci, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lıların tuzakladığı bombanın infilak etmesi sonucu şehit olmuştu.

Tören Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde yapıldı. Törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Jandarma Genel Komutanı Arfi Çetin ve kuvvet komutanları katıldı.

Namazın ardından şehidin naaşı, top arabasına konuldu. Top arabasının geçişi sırasında şehidin oğlu Aytuğ Enes, asker şapkası takarak selam verdi.

Jandarma Uzman Onbaşı Adem Güven ve Jandarma Uzman Onbaşı Recep Turan Batman'daki terör saldırısında şehit olmuştu.

Onbaşı Adem Güven, memleketi Samsun'a uğurlandı. Cenaze töreninde şehidin annesi Saime Güven, "Ağlayıp teröristleri sevindirmeyeceğim" dedi.

Şehidin erkek kardeşi Onur Can Güven de törende ağabeyinin kamuflajını giyerek selam durdu.

Şehit Güven'in naaşı, Kıranköy Mezarlığı'ndaki Garnizon Şehitliği'ne defnedildi.

Jandarma Uzman Onbaşı Recep Turan, Zonguldak'lıydı. Memleketinde bu görüntülerle uğurlandı son yolculuğuna... Cenaze törenine on binden fazla yurttaş katıldı.

Recep Turan gibi uzman çavuş olan amcasının oğlu İsmail Turan ve Siirt'teki er olarak görev yapan ağabeyi Berat Turan cenaze törenine askeri kıyafetleriyle katıldı.

Şehidin naaşı, köy mezarlığındaki aile kabristanlığında sonsuzluğa uğurlandı.

ulusal.com.tr