Ali İsmail’in annelerinden gericiliğe tepki

Ali İsmail’in annelerinden gericiliğe tepki

Gizemgül Yavuz/Eskişehir

Geçtiğimiz günlerde Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslarası Ahşap Festivali etkinlikleri kapsamında Kurşunlu Külliyesi ve Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen dans gösterisi, Eskişehir’in gündem konusu oldu.

AKP Odunpazarı İlçe Kadın Kolları, Odunpazarı Belediyesi’i külliyeye saygısızlıkla suçlarken Odunpazarı Belediyesi tarafından yapılan açıklama kullanılan üslubun çirkin olduğunu belirterek, bir önceki dönem AKP’li Belediyenin aynı yerde defile yaptıklarını açıkladı.

Duruma yönelik tepkiler devam ederken bir tepki de Cumhuriyet Kadınları Eskişehir Şubesi’nden geldi. Şube adına açıklama yapan CKD Eskişehir Şube Başkanı Binnur Uzun, “İtiraz eden hanımlara göre bu durum değerlerimize saldırı teşkil etmekte imiş. Mensup oldukları partinin sıklıkla yaptığı gibi dini değerleri toplumun bu konudaki duyarlılığı ve saygısına örtü yaparak çağdaşlığın gereklerine saldırmaktadırlar” dedi.

“Toplumumuzun birbirine saygılı ,ortaklık hisleri kuvvetli dayanışma içinde gelişmeye açık özgür bir toplum olması için varolan ve geliştirilen değerler saldırı altındadır. Toplumsal saldırının yetmediği yerde bireylerin İnsanı insan yapan beden bütünlüğü, zihin bütünlüğü ,yaşam enerjisine saldırılmaktadır” diyen Uzun, “Küçücük çocukların henüz hayatı anlamadan ölüm ve ahret korkularıyla zihinleri söndürülürken,sistematik tecavüzlerle ruhları yok edilip gelecekleri karartılırken Ak hanımlar neredeydiler? Neye tepki gösterdiğiniz neye onay verdiğinizi gösterir ,gören gözün gördüğü budur” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Kadınları olarak çocukları bilim, sanat, aydınlanmadan yoksun bırakacaklara meydanı bırakmadıklarını ifade eden Uzun sözlerini şu şekilde tamamladı: “Aydınlanma için yavrusu Ali İsmail Korkmaz’ı şehit vermiş Eskişehir anneleri olarak asla ve asla karanlığa geçit vermeyeceğimizi hatırlatırız. Ak hanımlara da anne olduklarını unutmamalarını tavsiye ederiz”