"Genel Başkanımız Doğu Perinçek'i ağırlayacağız! Diyarbakır’ı Türkiye’nin yıldızı yapacağız"

Vatan Partisi Genel Başkan’ı Doğu Perinçek partisinin il kurultayına katılmak üzere Diyarbakır’a geliyor. Konuya ilişkin Vatan Partisi tarafından bir basın toplantısı düzenlendi. Diyarbakır Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde Basın Toplantısı düzenleyen Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan ve Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Selahattin Gönül, önemli açıklamalarda bulundu.

"Genel Başkanımız Doğu Perinçek'i ağırlayacağız! Diyarbakır’ı Türkiye’nin yıldızı yapacağız"

Vatan PartisiDiyarbakır İl Başkanı Gönül, Diyarbakır’ın hak etmediği bir konumda olduğunu belirtti ve şunları kaydetti:

“Diyarbakır ve bölge için önerilerimiz 21 Ocak Cumartesi günü saat 13.00’de Plaza Otel’de bizzat Genel Başkanımız Doğu Perinçek tarafından kamuoyuyla paylaşılacaktır. Diyarbakır ve bütün bölge yılların birikmiş sorunlarıyla uğraşırken, Diyarbakır siyaseti iki parti arasında sıkışmışken, Vatan Partisi Diyarbakırlılara yeni ve güvenli bir yol açacaktır. Genel Başkanımızın da katılacağı kurultayımız Diyarbakır’ın kaderinin değişmesi açısından bir milat olacaktır. Yüzlerce hemşerimizle birlikte partimizi Diyarbakır kamuoyuna tanıtacağız.”

Gönül kısa süre içerisinde bütün ilçe örgütlerini hizmete sokacaklarını da kaydetti. Gönül, devletin şu anda Diyarbakır’a sahip çıkması gerektiğini söyleyerek, "Hükümetin Sur’da mağduriyetleri gidermek yerine, il dışından müteahitler getirdiğini ve vatandaşın kayıplarının çok altında ödemelerin yapıldığını" belirtti.

Gönül, “Hükümet, mağduriyetlere çözüm üretmek ve terörün zeminini yok etmek yerine, hala ufak rant hesapları peşindedir, Parti olarak bütün bu mağduriyetleri gidermeye talibiz” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan da bölgede hem AKP’nin hem de HDP’nin kan kaybettiğini belirterek, karamsar ve kararsız olan bölge insanının Vatan Partisi’ni keşfettiğini ve bütün bölgede hızla büyüdüklerinin altını çizdi. HDP’nin hendek siyaseti sonucu bölge halkının güvenini kaybettiğini vurgulayan Reyhan, AKP’nin ise bölge halkının mağduriyetlerini gidermek yerine, rant peşinde koştuğunu belirtti.

Reyhan, sorulan bir soru üzerine Partilerinin başından beri Cumhurbaşkanlığı sistemine karşı olduğunu, ülkenin FETÖ’cü darbe teşebbüsüne ve terör saldırılarına karşı birleştiği bir dönemde, anayasa değişiklik teklifinin millete bölünmeye götüreceğini belirtti. Reyhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve MHP lideri Bahçeli’nin Türkiye’yi uçuruma sürükleyecek bu hevesten vazgeçmeleri gerektiğinin altını çizdi. Reyhan sözlerine “Diyarbakır’ın sorunlarını Başkanlık mı çözecek? Kritik soru budur. Öneri mevcut sorunları daha da derinleştirecektir” diye devam etti.

ulusalkanal.com.tr

diyarbakır vatan partisi Doğu Perinçek