'Bu dava sadece Doğu Perinçek’in değil Türkiye’nin davasıdır'

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan Eskişehir'den seslendi: Bu dava sadece Sayın Doğu Perinçek’in değil Türkiye’nin davasıdır

'Bu dava sadece Doğu Perinçek’in değil Türkiye’nin davasıdır'

Gizemgül Yavuz/ Eskişehir

İşçi Partisi Genel Başkan yardımcısı Utku Reyhan Eskişehir İl binasında düzenlenen basın toplantısında partisinin Eskişehir’de ve Türkiye’de giderek büyüdüğünü söyledi.

Eskişehir’in yeni il yönetimini kutlayan Reyhan, “Türkiye’nin dört bir yanında birçok yurttaşımız hem iktidardan hem de ana muhalefet ya da muhalefet kılığına bürünmüş fakat iktidara koltuk değneği olmaktan başka bir fonksiyonu olmayan partilerden yılmış, binlerce, on binlerce yurttaşımız hızla İşçi Partisi’ne yönelmekte. Türkiye büyük bir çözümün eşiğindedir ve o çözümün programı sadece İşçi Partisi’nde bulunmaktadır” dedi.

Ekonomik krize çözümün, ülkenin bölünmesine karşı çözümün İP’in programında yeraldığını belirten Utku Reyhan İşçi Partisi’nin henüz iktidar olmadan Türkiye’nin bir çok sorununu çözme noktasında olduğunu dile getirdi.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in 2005 yılından bu yana sürdürdüğü Ermeni Soykırımı ‘yalanı’na karşı mücadelesini sürdürdüğünü belirten Reyhan şunları söyledi:

“28 Ocak’ta da İsviçre devletinin itirazı üzerine mahkemede bunun temyiz duruşması olacaktır. Bu dava sadece Sayın Doğu Perinçek’in değil Türkiye’nin davasıdır. Genel Başkanımızın tahliye edilmesinden sonra yurt dışı yasağı nedeniyle bu duruşmaya katılamayacak. 4 ay önce mahkemeye yasağın kaldırılması için başvuruda bulunduk. Ancak henüz yanıt gelmedi. Şimdi genel başkanımız en doğal haklardan biri olan savunma hakkını kullanmak üzere Fransa’ya, Avrupa İnsan Hakları mahkemesine bu yasak yüzünden gidememektedir”

Eskişehir’de Bayrak Değişimi

İşçi Partisi Eskişehir İl Örgütü’nde bayrak değişimi yaşandı. İşçi Partisi Eskişehir İl Başkanı Zafer Tezci başkanlık görevini Mustafa Erdönmez’e devretti. Basın toplantısında konuşan Erdönmez, yeni yönetim kurulunu tanıtmasının ardından yıllardır uyguladığı ekonomik, siyasi politika nedeniyle ülkenin çıkmaz sokağa sokulduğunu, sokağın sonuna geldiğini belirterek bu sokaktan İşçi Partisi’nin çıkaracağını ifade etti.