Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'ne ait hastanede 11 kişi öldü

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyon uçakları, Yemen'de Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'ne ait bir hastaneyi vurdu. Biri örgüt çalışanı olmak üzere toplam 11 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'ne ait hastanede 11 kişi öldü

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyon uçaklarının bir hastaneyi vurduğunu duyurdu. Örgüt, resmi sitesinden saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada Yemen'in Hacce kentinde bulunan örgüte ait bir hastanenin hedef alındığı bildirildi. Saldırıda biri örgüt çalışanı olmak üzere 11 kişinin hayatını kaybettiği, 19 kişinin ise yaralandığı duyuruldu.

Örgüt, koalisyon güçlerinin hastanenin yerini bildiğini belirtti. Hastanenin koordinatlarının bölgedeki bütün gruplarla paylaşıldığı vurgulandı. Son 12 ayda örgüt tesislerinin dördüncü defa hedef alındığı aktarıldı.

Arap koalisyon güçleri, cumartesi günü bir okulu vurmuştu. Okuldaki 10 çocuk hayatını kaybettiği bildirildi. Koalisyon güçleri, 2014'te Yemen'de başlayan çatışmalardan sonra bu ülkedeki Şii Husilere karşı hava operasyonu düzenliyor.

ulusalkanal.com.tr