5 milyon memur ve emeklinin gözü kulağı bu haberde!

Memurların toplu sözleşme görüşmeleri bugün başlıyor. Yaklaşık 5 milyon memur ve emeklinin gözü kulağı bugün başlayan toplu görüşme sürecine çevrildi.

5 milyon memur ve emeklinin gözü kulağı bu haberde!

2016-2017 yıllarını kapsayacak toplusözleşme görüşmelerinde hükümet ve sendikalar aynı masaya oturdu. Hükümeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın başkanlığındaki Kamu İşveren heyeti temsil ediyor. Memurlar ise 15 kişilik Kamu Görevlileri Sendikaları heyeti temsil ediyor.

Sendika Heyetinin başkanlığını en çok üyeye sahip konfederasyon olan Memur -Sen yürütüyor.

Memur-Sen, görüşmelerde memur maaşları için 2016’nın ilk 6 ayında yüzde 8, ikinci 6 ayında yüzde 8 olmak üzere toplam yüzde 16 zam yapılmasını talep ediyor. Memur-Sen memurlara 2017 yılının ilk 6 ayında yüzde 7 ve ikinci 6 ayda yüzde 7 olmak üzere toplam yüzde 14 zam yapılması teklifini de masaya getirecek.

Türkiye Kamu-Sen öncelikle 2014 ve 2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşme nedeniyle memurların yaşadığı kayıpların telafisi olarak 2 bin lira telafi zammı ödenmesini talep ediyor. Kamu-Sen, hükümetten 2016 yılında toplam maaş artış talebi telafi zammı, büyüme ve refah payı dahil olmak üzere yüzde 22, taban aylığa seyyanen net 100 lira, 2017 için toplam yüzde 20 ve taban aylığa seyyanen net 150 lira zam istiyor.

KESK, yüzde 25 zam ve en düşük memur maaşının 2 bin 900 liraya yükseltilmesini talep ediyor. KESK’in talebi maaşlarda yüzde 25’lik artışa denk geliyor. Aynı zamanda KESK’in talepleri arasında anadilde kamu hizmeti de yer alıyor.

“Her konfederasyon farklı zam oranı isterken hükümet pazarlığı yüzde 3+3’ten açması bekleniyor.”

Bugün başlayan görüşmeler yaklaşık 1 ay devam edecek. Uzlaşma sağlanamazsa kamu görevlileri hakem heyeti devreye girecek.

ulusalkanal.com.tr