Kumlucalı nar ve biber üreticisi zor günler geçiriyor

Rusya ile yaşanan krizinin etkileri sürüyor. Antalya Kumluca'da üretici; Domates ve narenciyeden sonra nar ve biberi de Rusya'ya satamaz oldu. Üreticileri zor günler bekliyor.

Kumlucalı nar ve biber üreticisi zor günler geçiriyor

Antalyalı yaş sebze üreticisi zor günler geçiriyor. Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizinin etkileri Antalya'da devam ediyor.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde bulunan 120 bin dekar alanda yaş sebze ve meyve üretimi yapılıyor. Yapılan üretimin yüzde 80'i yurtdışına ihraç ediliyor.

Domates, limon, nar, biber, narenciye gibi birçok ürünü Kumlucalılar, Rusya'ya pazarlıyordu. Ancak yaşanan olaylar nedeniyle satamaz oldu.

Rusya 1 Ocak itibariyle Türkiye'den domates alımını durdurmuştu. Rusya şimdi de sağlık açısından sakıncalı maddeler bulunduğu gerekçesiyle nar ve biber alımına yasak getirdi.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, yasakla birlikte üreticileri büyük sıkıntı beklediğini belirtti.

Günay, krizden kurtulmak için yeni pazarlara yönelmek gerektiğini ancak yeni pazarların da çok kolay kurulamayacağını belirtti.

Günay, devletin üreticiye yardım etmesi gerektiğini de söyledi.

Haber: Devrim Dönmez Koçak

Kamera: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr