Terör örgütü PKK'da petrol parası anlaşmazlığı

Suriye’de petrol sahalarını ABD’nin desteğiyle kontrol altında tutmaya çalışan terör örgütü PKK'da petrol kavgası çıktı. Mazlum Kobani ile Murat Karayılan arasında petrol parasının nasıl paylaşılacağı konusunda gerginlik yaşandığı iddia edildi.

Terör örgütü PKK'da petrol parası anlaşmazlığı

ABD’li petrol şirketiyle anlaşma imzalayan PKK'da kriz derinleşti.

Suriye’de ABD’nin desteğiyle petrol bölgelerini kontrol altında tutan terör örgütü, petrol satışlarından kazanılan parayı paylaşamıyor.

PKK ele başlarıdan Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile PKK elebaşlarından Murat Karayılan arasında paranın kimde toplanacağı konusunda anlaşmazlık yaşandığı, sonuç olarak iletişimin koptuğu öğrenildi.

PYD’nin, ABD güdümüne gireceğini ve PKK’dan koparak bağımsızlığını ilan edeceğini düşünen Karayılan’ın, petrol parasının kendisine verilmesini istediği bildirildi. Ancak terörist Mazlum Kobani'nin Karayılan’a kesin olarak hayır cevabı verdiği öğrenildi.

Bu aşamadan sonra gerilimin tırmandığı ve Karayılan ile Kobani’nin iletişimi kestiği belirtildi.

İddiaya göre ABD’nin uzun bir süredir PYD’ye terör örgütü PKK ile kopması yönünde baskı yaptığını belirtiliyor. Ayrıca petrol şirketlerinin, terör örgütüyle anlaşma imzaladığı görüntüsünden rahatsızlık duyulduğu söyleniyor.

ulusal.com.tr

abd pkk suriye murat karayılan Mazlum Kobani