İşte Gülen Cemaati'nin kumpas kurduğunun belgesi

Gülen Cemaati'nin hedef aldığı isimlere nasıl kumpas kurduğunu ortaya koyan yeni bir belgeye ulaşıldı. Emniyet müdürü Muharrem Durmaz'ın Ankara Savcısı Cemil Tuğtekin'e kurye ile gönderdiği mektupta "sahte belge hazırlandığı, yalancı tanık ayarlandığı, hakim ve savcıların ayarlandığı" anlatıldı

İşte Gülen Cemaati'nin kumpas kurduğunun belgesi

Cemaatin hedefindeki isimlere sahte belgelerle kurulan kumpasları gözler önüne seren yeni bir belge ortaya çıktı. Görevden alınan Muş Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, Ankara Savcısı Cemil Tuğtekin'e gönderdiği mektupta kumpas planın tüm ayrıntılarına yer verdi.

Kurye ile gönderilen ıslak imzalı mektupta eski Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in odasına böcek yerleştirildiği, hakkında sahte belge hazırlandığı ve yalancı tanık bulunacağı, hakim ve savcıların nasıl ayarlandığı anlatıldı.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre Muharrem Durmaz, savcı Cemil Tuğtekin'e; mektubu ulaştıran kuryeye güvenebileceğini, farklı önerilerini bu şahıs ile kendisine ulaştırabileceğini belirtti. Durmaz teknik takibe yakalanmamak için savcı Tuğtekin'i uyarmayı da ihmal etmedi.

Mektuptaki plana göre hakim ve savcıların açıkları yakalandı ve şantajla istenen kararlara imza atmaları sağlandı. Görüşmeler için bir benzin istasyonun kafeteryası kullanıldı. Durmaz, Emniyet İstihbarat Şube müdürlerini şantajla yalancı tanık olarak kullandıklarını yazdı.

Adalet Bakanlığı müsteşarına da Paris'teki bir kadın ile olan kasetleri kullanılarak şantaj yapılabileceği mektuptaki dikkat çekici ayrıntılardan biri.

İşte o belge

ulusalkanal.com.tr

ulusal kanal sabah gazetesi gülen cemaati kumpas