ABD'den Peşmerge'ye ağır silah

ABD, Bağdat yönetiminin onayını almadan Barzani yönetimine ağır silahlar gönderdi. Silahların Kuveyt’ten gittiği ve önümüzdeki günlerde Erbil’e ulaşacağı belirtildi. Gönderilenler arasında mayına dayanıklı ve pusuya karşı etkin koruma sağlayan zırhlı askeri araçlar da yer alıyor.

ABD'den Peşmerge'ye ağır silah

Amerika Peşmerge’ye ağır silahlar gönderdi. Silah gönderme işlemi Irak Merkezi Hükümeti devre dışı bırakılarak yapıldı.

Kuzey Irak Bölgesel Yönetime yakınlığı ile bilinen Rudaw’da yer alan habere göre, Amerika Kuveyt üzerinden Barzani yönetimine ağır silah ve zırhlı araçlar gönderdi.

Kuzey Irak Bölgesel Yönetim yetkilileri söz konusu iddiayı doğruladı. Silahların bir ay içinde ellerinde olmasını beklediklerini açıkladı.

Washington’un Erbil yönetimine mayına dayanıklı ve pusuya karşı etkin koruma sağlayan ilk olarak ABD tarafından geliştirilmiş zırhlı, askeri arazi araçları da gönderdi.

ABD Kongresi Mayıs 2015’te kabul ettiği Ulusal Savunma Yetki Yasası’yla Bağdat yönetimini devredışı bırakarak Peşmergeye ve Sünni güçlere doğrudan askeri yardımlar yapma yönünde karar almıştı.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter da geçen hafta, Suriye’de operasyon yetkisine sahip ek Amerikan kuvvetinin Irak’a gönderileceğini söylemişti. Kuvvetin bin askeri bulabileceği ileri sürülmüştü.

ulusalkanal.com.tr