Hatay'da yufka ekmek lezzeti
Türkiye'nin en zengin mutfağına sahip illerinden Hatay'da kadınlar yufka ekmek hazırlığına girişti. Kurban Bayramı'na özel olarak hazırlanan yufka ekmekler, kurban etine lezzet katıyor.
Hatay'ın Dörtyol ilçesinde kadınlar, Kurban Bayramı'nda sofraları süsleyecek yufka ekmeklerini imece usulü yapıyor.
İlçedeki kadınlar, her gün bir evde toplanarak bayram öncesi yufka ekmek yapmak için kolları sıvıyor. Su, tuz ve maya katarak yoğurulan hamur, oklavayla açılıyor, yer ocağında pişiriliyor.
Mahalle muhtarı Muhlis Aslan, bayramlık yufka ekmeğinin atadan kalma bir gelenek olduğunu söyledi.
Yufka ekmek uzun süre dayanıyor. Sofraya getirilmeden 10 dakika önce hafif ıslatılıyor ve sonra afiyetle tüketiliyor.
ulusal.com.tr