Cenevre müzakerelerinde haritalar ortaya çıkacak

Cenevre’de devam eden Kıbrıs müzakerelerinin üçüncü gününde garantörlerin de katılacağı çoklu konferans öncesi haritalar masaya yatırılıyor. Türk tarafına Ada’nın yalnızca yüzde 28 nokta 2’lik kısmını bırakan Rum tarafı; Değirmenlik, Güzelyurt, Paşaköy, Vadili, Akdoğan ve Türkmenköy bölgelerini istiyor.

Kıbrıs’ın kaderini belirleyecek Cenevre müzakerelerinde haritalar ortaya çıkacak.

Rum tarafı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırları içinde kalan Değirmenlik, Güzelyurt, Paşaköy, Vadili, Akdoğan ve Türkmenköy bölgelerini istiyor.

Kıbrıs postasının haberine göre Rum tarafının istekleri gerçekleşmesi durumunda, Ada’nın sadece yüzde 28 nokta 2’lik kısmı Türk tarafında kalacak.

Garantörlerin de katılacağı 12 Ocak Perşembe günü düzenlenecek çoklu konferans öncesi son günde tarafların Türkiye saati ile 19:30’da yeniden bir araya gelmesi bekleniyor.

Müzakereler Ankara’nın da gündeminde. Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik Finlandiya Dışişleri Bakanı Timo Soini(Timo Soini) ile düzenlediği ortak basın toplantısında Kıbrıs müzakerelerine değindi.

KKTC’nin üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da Cenevre görüşmelerinden bir sonuç çıkmasını beklemiyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Eroğlu, Türk tarafı adına müzakereleri yürüten KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı da eleştirdi, müzakere masasında verilen tavizlerin çok fazla olduğunu savundu.

12 Ocak Perşembe günü başlayacak olan çoklu konferansta, Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın temsil edebileceği konuşuluyor.

ulusalkanal.com.tr