Eski Kerkük Diş Hekimleri Sendikası Başkanı Dr. İbrahim Said aktardı: Kerkük koronavirüs ile mücadelede Türkiye'den yardım bekliyor

Kovid-19 nedeniyle Temmuz ayında sağlık sisteminin çöküşünün sinyallerinin verildiği Kerkük'te gelinen son durumu Eski Kerkük Diş Hekimleri Sendikası Başkanı Dr. İbrahim Said, Ulusal Kanal'a aktardı.

Eski Kerkük Diş Hekimleri Sendikası Başkanı Dr. İbrahim Said aktardı: Kerkük koronavirüs ile mücadelede Türkiye'den yardım bekliyor

Eski Kerkük Diş Hekimleri Sendikası Başkanı Dr. İbrahim Said, Haber 16'da Gülben Başyiğit'e konuk olarak Kerkük'te vakaların artma sebebini ve sağlık sistemindeki sıkıntıları aktardı.

Daha önce Türkiye tarafından yardım yapılan Kerkük'te hala yetersiz ekipman olduğunu söyleyen Dr. Said, Kerkük'ün ihtiyaçlarını, "Sahra hastanesi, ilaç, doktorların korunması için ekipmanlar ve plazma tedavisinde kullanılacak malzemeler" olarak sıraladı.

Eski Kerkük Diş Hekimleri Sendikası Başkanı Dr. İbrahim Said'in konuşmalarından öne çıkanlar:

- "Vaka sayıları gün geçtikçe fazlalaşıyor. Bunun nedeni, yatakların azlığı, personel sayısının azlığı. Pandemi ile mücadelede çok eksiklik var. Kerkük'te 200 yataklı tek bir hastane var. Bu hastane pandemi hastanesi oldu fakat şu an da dolu."

- "Hastalık 4 aşamada ilerliyor. Fakat doktorların deneyimi olmadığı için her hastaya aynı ilacı veriyorlar. Hastalar evlerinde kendilerini karantinaya alıyorlar ve ev de ilaçlarına devam ediyorlar. Dün 138 kişi vaka sayısı olarak açıklandı. 7 kişi ise vefat etti."

- "Türkiye'den bize 10 tane solunum cihazı gönderildi. Bizde de 13 tane vardı fakat yine de yeterli değil. Pandemi hastanesi dolu. Ağır durumda olan hastalar hastanede kalabiliyor."

- "Kişiler ilaçları dışarıdan temin etmeye çalışıyorlar fakat ilaçlar çok pahalıya satılıyor."

- "Bir ilaç var hastalığa iyi geliyor, bağışıklığı güçlendiriyor. Şu an o ilaç 3 bin 600 dolara satılıyor."

- "Yerel yönetim, hastalığı durdurmak için önlemler alıyor. Sokağa çıkma yasağı ilan edildi fakat insanlar bu talimatlara uymuyorlar. Vatandaşların yüzde 20'si bile bu talimatlara uyulmuyor."

ulusal.com.tr

türkiye koronavirüs Kerkük