AKP'nin aday listesini kim hazırladı?

Milletvekili aday listeleri Yüksek Seçim Kuruluna teslim edildi, aday tartışmaları başladı. Çoğu partide sürpriz isimler öne çıkarken AKP listesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ağırlığı hissedildi. AKP listesinde Erdoğan'a çok yakın isimler yer aldı.

AKP'nin aday listesini kim hazırladı?

7 Haziran seçimleri için listeler verildi, tartışmalar alevlendi.

Gözlerin çevrildiği partilerden biri hiç şüphesiz AKP'ydi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın özel bir ekip kurduğu, bu ekibin aday listesini belirlediği iddiaları ayyuka çıkmıştı. Saray ile Hükümet arasında derin krize neden olan adayları kimin belirlediği, listenin teslim edilmesiyle netliğe kavuştu.

AKP listelerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok yakın isimler yer aldı. Listede, Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde Erdoğan'la çok yakın çalışmış isimlerin yanısıra yakın çalışma arkadaşlarının akrabaları ve hatta Erdoğan'ın damadı da var.

Listede yer alan isimlerden bazıları şöyle:

Berat Albayrak - Erdoğan'ın Damadı

Fatma Varank - Erdoğan'ın danışmanı Mustafa Varank'ın kuzeni

Mücahit Arslan - Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen isim

Aydın Ünal - Erdoğan'ın konuşma metinlerini yazan isim

Ali Özkaya - Erdoğan'ın avukatı

Haşim Haşimi - Erdoğan'ın yakın çalışma arkadaşının babası

Ertan Aydın - Erdoğan'ın eski danışmanı

Lütfiye Selva Çam - Erdoğan'ın eski özel kalem müdürünün eşi

Naci Ağbal - Erdoğan'a en yakın bürokratlardan

Yine Başbakanlığı döneminde Erdoğan'la çok yakın çalışmış olan geçen seçimlerde de parlamentoya giren isimler de AKP aday listesinin en üst sıralarında yer aldılar. O isimlerin başında, Erdoğan'ın başlattığı açılımın koordinatörlüğünü yürüten Yalçın Akdoğan geliyor.

Başbakanlığı döneminde Erdoğan'ın danışmanlığını yapan Emrullah İşler, özel kalem müdür yardımcısı Çağatay Kılıç, müsteşarı Efkan Ala, ve yine eski başdanışmanı Nabi Avcı'da bulunuyor.

Listede Konya'dan aday olan Ahmet Davutoğlu'nun A takımında yer alan isimlerde yer aldı. Davutoğlu'nun Başdanışmanı Taha Özhan, Durmuş Ali Sarıkaya, Ertan Aydın, Vedat Bilgin, Emine Nur Günay ve Davutoğlu'nun doktoru Celil Göçer seçimlere girecek isimler arasında.

ulusalkanal.com.tr