Eskişehir'de üniversitede cenazede art arda tepkiler! "FETÖ'cü rektör istemiyoruz"

Eskişehir'de Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) dün araştırma görevlisi Volkan Bayar tarafından öldürülen 4 kişi, cenaze töreninin ardından memleketlerine gönderildi. Törenin ardından üniversite rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen'e sert tepki gösterildi. Rektör Gönen'in istifa etmesi istenilirken, törene katılan bir kişi "FETÖ'cü rektör istemiyoruz" ifadeleriyle tepkisini dile getirdi. Vatandaşlar, "Eline sağlık Hasan Gönen" diyerek üniversite rektörü Gönen'e tepkisini dile getirdi. Yalçın Bay, "Benim 4 ülkücü arkadaşımı bu adam vatandaşlık görevi için mi katletti? Bu adam akıl hastasıysa neden ruhsatlı silah verdiler?" diye konuştu

Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde silahlı saldırı ile hayatını kaybeden 4 akademisyen için tören yapıldı.

Gergin geçen törende hayatını kaybedenlerin yakınları üniversiteye tepki gösterdi. Saldırıyla ilgili soruşturma ise sürüyor.

Hem hüzün... Hem öfke vardı...

Gözyaşlarının sel olduğu cenazede istifa sloganları yankılandı.

4 akademisyen son yolculuğuna uğurlandı. Tansiyon yüksekti. Acılı aileleri Osmangazi Üniversitesi Rektörü'ne tepki gösterdi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde Araştırma Görevlisi Volkan Bayar, katliam yaptı. Bayar; Asistan Yasin Armağan, Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu ve Öğretim Üyesi Doçent Doktor Serdar Çağlak'ı silahla öldürdü. Öldürülen 4 akademisyen için cenaze töreni yapıldı.

Törende ölenlerin yakınlarının hedefinde üniversite yönetimi vardı.

Akademisyenler için kampüste yapılan tören gergin başladı. Törene Eski Bakan Nabi Avcı ve Üniversite Rektörü Hasan Gönen katıldı. Saldırganın hedefindeki dekan Cemil Yücel güvenlik gerekçesiyle cenazeye gitmedi. Hayatını kaybeden akademisyenlerin aileleri, öğrencileri ve meslektaşları rektörü istifaya çağırdı. Tepkiler nedeniyle Çevik Kuvvet Polisleri cenazede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Törende, ölenlerin özgeçmişi okunacak ve rektör Hasan Gönen konuşma yapacaktı. Ancak tören kısa kesildi.

Fatih Özmutlu, Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı. Mikail Yalçın ve Yasin Armağan Tokat'ta, Serdar Çağlak ise Kayseri'de defnedilecek.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Cenazeye katılan bir kişi de "FETÖ'cü rektör istemiyoruz" sloganı attı.

"ELİNE SAĞLIK HASAN GÖNEN"

Törenin ardından bir kişi, "Bu kadar basit" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Vatandaşlar, "Eline sağlık Hasan Gönen" diyerek rektör Gönen'e tepki gösterdi.

İddialar; saldırganın üniversitedeki birçok görevliyi FETÖ'cülükle suçladığı yönündeydi. Bayar'ın kurbanları hakkında soruşturma açılmıştı. Saldırganın korunduğu iddiaları da ortaya atıldı.

Ancak tümü suçlamalardan beraat edildi. O isimlerden biri de fakültede görev yapan ve öldürülen Yasin Armağan'dı. Bayar hakkındaki soruşturmada onun şikâyetiyle başlamıştı. Volkan Bayar'ın eşiyle, kendisine sözlü ve fiili saldırıda bulunduğunu söylemişti.

Öte yandan Eskişehir'deki saldırıyla ilgili soruşturma da devam ediyor. Volkan Bayar ve eşi Saadet Aylin Bayar, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı. Eskişehir Devlet Hastanesi'ne Volkan Bayar ve eşi, sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

YALÇIN BAY'DAN TEPKİ

Şüpheli Volkan Bayar'ın şikayeti üzerine yürütülen soruşturmanın ardından ESOGÜ'deki görevinden uzaklaştırılan Yalçın Bay, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilgili yerlere verdiği dilekçelere karşılık hiçbir işlem yapılmadığını savundu.

Dört ülkücü arkadaşını kaybettiğini dile getiren Bay, "Benim 4 ülkücü arkadaşımı bu adam vatandaşlık görevi için mi katletti? Bu adam akıl hastasıysa neden ruhsatlı silah verdiler?" ifadesini kullandı.

Eğitim Fakültesinde araştırma görevlisi Volkan Bayar, fakülte binasında Dr. Öğr. Üyesi Mikail Yalçın, Fatih Özmutlu, Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çağlak ve Arş. Gör. Yasir Armağan'ı dün silahla öldürmüştü.

ESOGÜ Rektörlüğünce, bazı öğretim üyelerine sözlü saldırıda bulunduğu gerekçesiyle hakkında idari soruşturma yürütülen Volkan Bayar ile aynı fakültede araştırma görevlisi olan eski eşi Saadet Aylin Bayar gözaltına alınmıştı.

ulusal.com.tr

eskişehir üniversite