İran IŞİD'i vurdu!

İran ilk kez Irak'taki IŞİD mevzilerine hava operasyonları düzenlediklerini açıkladı. Açıklamada, ABD öncülüğündeki koalisyonla işbirliği yapılmadığı belirtildi. Öte yandan ABD de hava saldırılarını yönetmek için yeni bir komutanlık kurdu.

İran IŞİD'i vurdu!

İran, Irak'taki IŞİD mevzilerine yönelik hava operasyonları düzenlediğini açıkladı. Açıklamayı, İran Dışişleri Bakanlığı Asya İşlerinden Sorumlu Yardımcısı İbrahim Rehimpur yaptı.

Guardian gazetesine konuşan Rehimpur, ülkesinin ABD‘yle herhangi bir işbirliği yapmadan, Irak’ta IŞİD mevzilerine hava opersayonu düzenlediklerini belirtti.

Irak’ın Suriye’nin durumuna düşmesine izin vermeyeceklerini ifade eden yetkili, "Irak’a yardımlarımız daha da artacaktır. Çünkü Irak, Suriye’ye göre bize daha yakın" dedi.

Amerikan ordusu ise Suriye ve Irak'rakiş hava saldırılarını yönetmek için yeni bir komutanlık kurdu. Yeni kurulan komutanlığın, Birleşik Müşterek Görev Kuvvetleri-İç Operasyon Çözümleri gibi alanlardan sorumlu olacağı belirtildi. Komutanlığın başına da Korgeneral James Terry getirildi.

Öta yandan IŞİD, Irak'ta ülkenin en büyük petrol rafinerisine sahip olan Beyci kentine saldırdı. Tikrit kenti çevresinde de IŞİD ile ordu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr