Türk heyet Moskova'da

ABD Suriye özel Temsilcisi Jeffrey'in Türkiye temasları sonrası Ankara -Moskova hattında yeni bir gelişme yaşandı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığında bir heyet, Rusya'ya gitti. İki gün sürecek kritik görüşmelerde Suriye ve Libya'daki gelişmelerin ele alınacağı belirtildi. Türk heyet Rusya'ya giderken, Moskova dikkat çeken bir görüşme yaptı. Rusya Dışişleri Bakanı, PKK güdümündeki Suriye Demokratik Konseyi'nden isimlerle bir araya geldi. Türk Dışişleri, "görüşmeyi kaygı ile karşılıyoruz" dedi.

Türk heyet Moskova'da

Moskova, Lİbya ve Suriye gündemli görüşmelere ev sahipliği yaptı. Türk heyet, Rus heyet ile görüşmek üzere Moskova'ya gitti. Başkente giden bir diğer heyet ise, PKK /PYD güdümündeki "Suriye Demokratik Konseyi" heyeti oldu.

Doğu Akdeniz , Suriye ve Libya'daki gelişmeler Ankara- Moskova hattındaki diplomasi trafiğini hızlandırdı. ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in Türkiye temaslarının ardından Ankara Rusya'ya bir heyet gönderdi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki Türk heyet iki gün sürecek görüşmeler için Moskova'ya gitti.

Açıklama Bakanlık tarafından yapıldı. Bu kapsamda heyet 31 Ağustos-1 Eylül 2020 tarihlerine temaslarını sürdürecek.

Terör örgütü PKK/PYD'nin çatısı altındaki Suriye Demokratik Konseyinden bir heyet de Moskova'daydı. PYD'nin elebaşlarından İlham Ahmed ve beraberindeki PKK/PYD'liler, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü.

Türk Dışişleri, görüşmeye kayıtsız kalmadı. Bakanlık yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada Moskova, Astana ruhuna uygun hareket etmeye davet edildi.

Bakanlık, Türkiye'nin görüşme ile ilgili tepkisinin, Moskova'da bulunan Sedat Önal başkanlığı'ndaki heyet tarafından, Rus makamlarına iletileceğini bildirdi.

ulusal.com.tr

abd türkiye rusya doğu akdeniz