TSK'ya yuvalanan FETÖ üyeleri hakkında YAŞ’ta karar verilecek

FETÖ’nün TSK’daki kolu kesilecek. 1-4 Ağustos günleri arasında yapılacak Yüksek Askeri Şura’nın birinci gündemi Türk Silahlı Kuvvetleri içine çöreklenen Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin tasfiyesi olacak. YAŞ toplantısında FETÖ elemanı olduğu tespit edilen kişiler kurumdan uzaklaştırılacak, haklarında tahkikat olanlara ise terfi verilmeyecek.

TSK'ya yuvalanan FETÖ üyeleri hakkında YAŞ’ta karar verilecek

Yüksek Askeri Şura, 1-4 Ağustos günleri arasında toplanacak. Toplantıya Fethullahçı Terör Örgütü üyeleri hakkında yapılacak işlemler damga vuracak.

Fethullahçı Terör Örgütü konusu Şura’nın birinci gündemi olacak. Milli Güvenlik Kurulu’nun geçen ay aldığı tavsiye kararında FETÖ’nün, terör örgütü kapsamına ele alınması gerektiği belirtilmişti. Söz konusu Şura, o karardan sonra yapılan ilk toplantı olması açısından önem taşıyor.

Şura’da çok sayıda FETÖ üyesi hakkında işlem yapılacak. Buna göre, örgüt üyesi olarak tespit edilmiş kişiler ordudan atılacak, hakkında tahkikatı yapılan üyelere de terfi verilmeyecek. Bazı TSK mensupları da pasif veya daha geri görevlere verilecek.

Haklarında gözaltı kararı verilen, Tümamiral M.Z.U. ve Tuğamiral A.S.A. büyük olasılıkla açığa alınacak. Bu amiraller açığa alınmasa bile pasif görevlere kaydırılacak.

YAŞ’ta çok sayıda albayın emekli edilmesi bekleniyor. Albaylar emekli edilirken, hem TSK’nın personel ihtiyacı hem de “paralel yapılanma” ile mücadele kriteri göz önünde tutulacak.

Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre, YAŞ’da görev değişikliklerine dair dosya büyük ölçüde hazırlandı. Toplantı gününe kadar bazı küçük değişikliklerin olacağı dosyaların çoğunun FETÖ üyesi subaylarla ilgili olduğu belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

fetö tsk YAŞ