CHP'li belediyede işçi kıyımı

İzmir Menemen'de CHP'li Belediye, 400'e yakın işçinin iş akdini feshetti. Tazminatsız, ikramiyesiz ve hatta maaşları verilmeden işlerine son verildiklerini söyleyen emekçilere,üye oldukları sendikaları da sahip çıkmadı. İşçileri ziyaret eden Vatan Partisi yöneticileri, emekçilerin sorununu çözmek için belediye başkanı, sendika ve CHP İzmir milletvekilleriyle temas kuracaklarını açıkladılar.

CHP'li belediyede işçi kıyımı

CHP'li bir belediyede daha işçi kıyımı yaşandı. İzmir'in Menemen ilçesinde yerel seçimde parti değişmedi ama belediye başkanı değişti. Yeni belediye başkanı 400'e yakın emekçinin iş akdini feshetti.

İşçiler Türk-İş'e bağlı belediye İş Sendikası'na üyeydi ancak emekçiler atılma sürecinde sendikanın da kendilerine sahip çıkmadıklarını belirtiyor.

İşçiler Menemen Meydanı'na çadır kurdu, adına da "Emek Çadırı" koydular.O çadırı Vatan Partisi heyeti ziyaret etti, işçilere destek verdi.

Emekli belediye işçisi ve sendika başkanı olan Vatan Partisi İşçi Sendika İzmir Bürosu Başkanı Talat Özdemir de Belediye-İş Sendikasına sert mesajlar verdi, işçilere "sendika baskı yapın" dedi.

Vatan Partisi CHP'li Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'a işçileri yeniden işe alma çağrısı yaptı.

"Emek Çadırı" sessiz bekleyişlerini sürdüren işe görü dönmek istiyor.

HABER-KAMERA: AKIN KARA

ulusal.com.tr

izmir chp