AKP'li bakanlardan operasyona davetiye

Suriye uçağının düşürülmesinin ardından, Süleyman Şah Türbesi'ne saldırı ihtimali AKP'li bakanlarca sık sık telaffuz edildi. Bilim Bakanı Fikri Işık, TSK'nın türbeyi savunmak için hazırlık yaptığını açıkladı. MİT'in kontrolündeki IŞID terör örgütünün türbeye saldırı tehdidinin ardından, AKP'den gelen operasyon açıklamaları soru işaretlerine neden oldu.

Suriye uçağı düşürülür düşürülmez, Süleyman Şah Türbesi, AKP'li bakanların birinci gündemi oldu. MİT kontolündeki Irak Şam İslam Devleti adlı terör örgütünün, Türbeye yönelik saldırı tehdidi, şüpheyle karşılandı. AKP'den gelen açıklamalar, Suriye'ye saldırı için kamuoyu hazırlanıyor yorumlarına neden oldu.

Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Süleyman Şah Türbesi için hazırlık yaptığını açıkladı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu konuda kararlıyız, bizi sınamasınlar" dedi.

Süleyman Şah Türbesi'ne ulaşımın sağlandığı Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nin Mürşitpınar Köyü'nde güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Sınır hattında mevcut önlemlerin yanı sıra yapılan takviyelerin ardından getirilen zırhlı araçlar ile hava savunma sistemleri, Suriye'yi gören hakim tepelere konuşlandırıldı.

Bir gelişme de Kahramanmaraş'ta yaşandı. Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Suriye'ye karşı konuşlandırılan patriotları denetledi. Alman Bakan, "NATO demek ittifak demek. Suriye'deki savaşta Türk devletinin üstlendiği çok önemli bir görev var" dedi.

NATO demek dayanışma ve ittifak demek. Tabi burada bu şekilde Alman askerlerinin görev almasına sebep olan konu da Suriye’deki iç savaştır. Çok ciddi bir konudur. Bu Suriye’deki iç savaşla bağlantılı olarak burada Türk halkının ve Türk devletinin de üstlenmiş olduğu çok önemli bir görev var.

ulusalkanal.com.tr