Tedavisi için 125 bin lira gerekiyor
BATMAN'da yaşayan ve camide gönüllü imam, 14 çocuk babası 80 yaşındaki Ahmet Bitmiş, oğlunun tedavisi için gerekli 125 bin lira parayı bulamazsa da oğlunun öleceğini öne sürdü. 3 ayda bir verilen engelli maaşıyla geçinen Bitmiş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım istediğini belirtirken, "Vakıf yöneticileri bu parayı ödeyemeyeceklerini söyledi. Devlet büyüklerinden ve hayırseverlerden yardım bekliyorum" dedi.
Batman Aydınkonak Mahallesi'nde yaşayan 14 çocuk babası Ahmet Bitmiş, 8 yıl önce tıpta 'Sturge Weber Sendromu' olarak tanımlanan hastalığına yakalanan oğlu, 14 yaşındaki Sedat Bitmiş'in tedavisi için 125 bin TL gerektiğini, bu parayı bulamazsa oğlunun öleceğini belirterek, devlet büyükleri ve hayırseverlerden yardım istedi.
Kendisinin de daha önce kalp ameliyatı olduğunu ve bu nedenle engelli raporu ile 3 ayda bir aldığı 950 TL maaş ile ailesinin geçimini sağladığını belirten baba Bitmiş, şöyle dedi:
"8 yıldır çocuğumu tedavi için Diyarbakır ve İstanbul başta olmak üzere birçok hastaneye götürdüm. Kamu hastanelerinde tedavi olanakları kısıtlı olduğundan bir çare bulamadık. Oğlum Sedat'ın İstanbul'daki özel bir hastanede tedavi olması gerekiyor. 2 yıllık tedavi için 125 bin lira isteniyor. Bunu karşılayacak gücüm yok. Engelli maaşıyla geçiniyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na dilekçe ile başvurdum. Vakıf yöneticileri bu parayı ödeyemeyeceklerini söyledi. Ne yapayacağımı bilemiyorum. Eğer bu parayı bulamazsam oğlum ölecek. Devlet Büyüklerimizden isteğim bize bu olnağı sağlamaları. Oğlum, gözlerimin önünde günden güne eriyor. Ben evlat acısı yaşamak istemiyorum."
Ortaokul öğrencisi Sedat Bitmiş de tedavi olup lise ve üniversite eğitimini tamamlamak istediğini belirterek, "Ben de arkadaşlarım gibi okulumu tamamlayıp, büyüyünce de üniversiteye gitmek istiyorum. Hastalığım nedeniyle dışarıya pek fazla çıkamıyorum. İyileşip arkadaşlarımla birlikte oyun oynamak istiyorum" diye konuştu.
Uzmanlar tıpta Sturge Weber Sendromu olarak bilinen hastalığın insanlarda, genellikle tek tarafta alnı ve gözü içine alan yüzde kızarıklık tarzında lekeyle aynı tarafta beyin zarlarında kalınlaşma ve beyin üzerini saran anormal damarlar şeklinde kendini gösterdiğini söylüyor. Damarların zamanla kireçlendiğini belirten uzmanlar, bu kireçlenmenin beyinde dejenerasyona ve erimeye yol açtığını ve epilepsi hastalığına yolaçtığını anlattı. Uzmanlar, yüzde 30 oranında vücutta kuvvet kaybı ve görme alanı kapanması, davranış bozuklukları ve mental geriliğe yol açabileceğini kaydetti.
DHA