Danıştay'dan satışa veto

Artık özelleştirme uygulamalarında yargı kararları yok sayılamayacak. Çünkü Danıştay bu konuda kritik bir karara imza attı. 'Özelleştirme uygulamalarının yargı dışında bırakılması' kararının yürütmesini durdurdu. Bu karar SEKA ve TÜPRAŞ gibi kurumların hukuk dışı olarak satılmasına neden olmuştu.

Danıştay'dan satışa veto

AKP hükümetinin özelleştirme kararları yargıdan veto yedi. Danıştay'ın verdiği karara göre yargının özelleştirmelerle ilgili hükümleri artık yok sayılamayacak.

Önemli karar Danıştay 13'üncü Dairesi'nden geldi. Danıştay, devlet kurumlarının satışına yönelik mahkeme kararlarını yok sayan 'özelleştirme uygulamalarının yargı dışında bırakılması' kararının yürütmesini durdurdu. Yani artık özelleştirmeler hukuka aykırı şekilde yapılamayacak.

AKP, 11 Haziran 2012'de aldığı kararla Özelleştirme İdaresi uygulamalarında yargı kararlarının hiçe sayılmasına neden olmuştu. İşte Danıştay, Eti Alüminyum, Kuşadası ve Çeşme Limanları, SEKA ve TÜPRAŞ hisselerinin satışına yönelik mahkeme kararlarını yok sayan bu kararı bozdu.

Süreci bu noktaya getiren isim ise avukat Nilgün Öğünçlü. Avukat Öğünçlü, Bakanlar Kurulu kararına itiraz ederek konuyu yargıya taşıdı. Ve sonuçta Danıştay 13'üncü Dairesi yargı kararlarının özelleştirme uygulamaları dışında bırakılmamasına hükmetti.

ulusalkanal.com.tr