Parti teşkilatlarına talimat

CHP, AKP'nin hazırladığı açılım yasasına destek olunması için parti teşkilatlarına talimat verdi. Teşkilatlara yollanan mektupta, PKK'ya yasal zemin sunan yasa tasarısına destek verileceği belirtildi. Hazırlanan yasa tasarısının Salı günü Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesi bekleniyor.

Parti teşkilatlarına talimat

CHP, PKK'nın açılım talepleri doğrultusunda AKP'nin hazırladığı yasa tasarısına destek olacağını kamuoyuna ilan etti. Bu konuda basına ve halka bilgi verilmesi konusunda parti örgütlerine açılım mektubu yollandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu imzasını taşıyan mektupta, PKK'ya yasal zemin sunan yasa tasarısının destekleneceği ifade edildi.

Tanrıkulu, "Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır’da da ifade ettiği gibi CHP, çözüm konusunda her türlü pozitif adımı desteklemeye devam edecektir. Açıktır ki AKP, CHP’nin bu tasarıyı desteklemesinden rahatsız olmuştur. Zira böylece Tayyip Erdoğan, seçim sürecinde CHP’yi çözüm karşıtı olarak göstermeye gayret edecekti." dedi.

CHP'nin açılım mektubunda CHP örgütlerine açılım talimatları verildi:

"CHP, eksiğine, yetersizliğine rağmen bu tasarının yasalaşmasını desteklemektedir. Bunun tüm kamuoyu tarafından bilinmesi için EK’teki tutanakta ifade edilen görüşlerin tüm partililerimiz, teşkilatlarımız tarafından iyi anlaşılarak halkla ve yerel basınla paylaşılması gerekmektedir."

ulusalkanal.com.tr