İşçi Partisi Antalya'dan Mardan Otel kredi yolsuzluğuna tepki

İşçi Partisi Antalya İl Başkanı Yalçın Armen parti il binasında yaptığı basın toplantısında Hazine müsteşarlığı tarafından " Borç Üstlenimi Hakkında Yönetmelik" kılıfıyla büyük projeler üstlenen yandaş işadamlarının borçlarına devlet garantisi getirilmesi ve Mardan Otel kredi yolsuzluğuna tepki gösterdi.

İşçi Partisi Antalya'dan Mardan Otel kredi yolsuzluğuna tepki

İşçi Partisi İl Başkanı Yalçın Armen, 19 Nisan 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan ‘Hazine Müsteşarlığı Tarafından Gerçekleştirilecek Borç Üstlenimi Hakkında Yönetmelik’ ile büyük projeler üstlenen yandaş işadamlarının borçarına devlet garantisi getirilmesini ağır eleştirdi.

Borç üstlenme garantisi alacak projelerin bir kısmının gizli tutulduğunu, üstlenilecek özel sektor borçlarının devletin dış borcu olarak kayda geçirileceğini kaydeden Armen , 3. Havaalanı , 3. Köprü projleri, 15 Hastane, Eğitim Kampüsleri ve otoyol projelerinin de bu kapsamda borçlarının devlet tarafından üstlenilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti. Armen şöyle konuştu:

"Bu tablodan anlaşılan, geçim sıkıntısı içindeki halkımızın sırtına, daha şimdiden, 50 milyar doları aşan bir borcun yıkılacağıdır. İşçi Partisi olarak, yandaş patronların borçlarını halkımıza ödetmeyeceğiz."

Benzer bir durumun yönetmelik hayata geçmeden Antalya'da Mardan Otel'in kredi yolsuzluğu olarak kamuoyuna yansıdığını söyleyen Armen, 7 Yıldızlı otelin Halk Bankasından aldığı işletme kredisine teminat gösterilen arazinin 4 dönüme yakınının kamu arazisi olduğunun Halk Bankası'nın raporları ile tespit edildiğini söyledi. Kredinin verildiği tarihte Hüseyin Aydın'ın Halk Bankası Genel Müdürü, evinde ayakkabı kutusu içinde 4.5 milyon dolar bulunan Süleyman Aslan'ın ise yönetim kurulu üyesi olduğunu bu ikilinin daha sonra T.C. Ziraat Bankası yönetimine atandıklarına da dikkat çeken Armen, "Usulsüzce onaylanan 62.5 Milyon Dolarlık kredinin Halka zam ve zulüm olarak geri döneceği kesindir" dedi.

Armen sözlerine şöyle devam etti:"Ülke ekonomisinin Vaşington ve Brüksel’e teslim edildiği, sıcak para ve tüketime dayalı bu düzen içinde devlet ve halk boğazına kadar borçlandırılmıştır. AKP’nin ve meclisteki muhalafet partilerinin bu gidişi durduracak çözümleri yoktur. Sistem tıkanmıştır.

Kuşaklar boyu ödenmesi gereken bu borçlardan kurtulmanın, milli geliri arttırmanın ve bu geliri daha adil paylaşarak geniş halk kesimlerini rahatlatmanın, yaşam düzeyimizi yükseltmenin yolu İşçi Partisi’nin

Milli Hükümet Programında özetlenmiştir. Bu soygun düzenine son vereceğiz. Devletimizi ve halkımızı borç batağından kurtaracağız."

Haber : Devrim Aşkın Karasoy

ulusalkanal.com.tr