CKD Başkanı Genel Başkanı Tülin Oygür: O altı ay bugüne ışık tutması bakımından çok önemli

Cumhuriyet Kadınları Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür Ulusal Kanal’da, Yeşim Eryılmaz’ın sunduğu 19 Mayıs özel yayınına konuk oldu.

CKD Başkanı Genel Başkanı Tülin Oygür: O altı ay bugüne ışık tutması bakımından çok önemli

19 Mayıs’ın tarihsel önemine değinen Oygür, "Osmanlı Devleti'nin son döneminde devletin mevcut şekilde yürüyemeyeceği ve köklü değişikliklere ihtiyaç duyduğunu düşünen çok sayıda vatansever vardı. Biz çocuklarımıza Mustafa Kemal Atatürk’ün anlatırken 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a çıktı diye anlatırız ancak bunun öncesinde ciddi bir fikri hazırlık süreci vardır. Burada Birinci Dünya Savaşı'nın tetikleyici olduğunu kabul etmek gerekir. Birinci Dünya Savaşı büyük acılar yaşattı elbette ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin de yolunu açmış oldu. 19 Mayıs’tan önce Mustafa Kemal’in İstanbul’da geçirdiği bir 6 ay vardır. O altı ay bugüne ışık tutması bakımından çok önemlidir. Gençlerimizin o dönemden çıkaracağı büyük dersler vardır. Orada gerçeklikler üzerine hayallerini kurmak vardır. Mücadelede ısrar ve inat vardır ancak küskünlük ve mücadeleden vazgeçmek asla yoktur. Mücadelede kimden ne kadar yararlanılacaksa onlara el uzatmak vardır. O dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün inatçılığı çok dikkat çekiyor. Önce sadrazam ile görüşüyor kendisini Harbiye Nazırı yapması için olmuyor padişahla görüşüyor. Buradaki dirayeti çok önemlidir. Tamamen akla dayalı bir kararlılıkla mücadelesini sürdürüyor. Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin büyük bir şansıdır. Bugün dinamik nüfusumuzda da bu dirayeti görüyoruz ve daha fazlasını görmek istiyoruz. Gerçekle bağını koparmış, küskünlüklerle mücadeleden vazgeçmiş bir Atatürkçülük anlayışından vazgeçmek zorundayız. Bugün artık küskünlüğün vakti kapanmıştır. Mustafa Kemal’in ne yaptığını madde madde anlamak ve hayata geçirmek zorundayız. Bugün bu birlik vapuru dalgalara karşı güvenle yol almak zorundadır. Türkiye Cumhuriyeti tam bağımsızlık hedefine mutlaka ulaşacaktır. Milli birlik konusunda Cumhurbaşkanı'mıza büyük işler düşmektedir. Sanıyorum geçen yılki birlik fotoğrafının yaratıcısı kendisidir. Bugün de bunun için ön alması lazımdır. Kendisinin bu yönde aktif bir siyaset izlemesini istirham ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Son olarak 19 Mayıs kutlamalarına değinen Oygür, "Tekrardan milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum. Biz bu akşam 19.19’da balkonlarımızdan bayraklarımız ile İstiklal Marşı'mızı söyleyeceğiz. Bütün milletimizi de davet ediyoruz." çağrısında bulundu.

ulusal.com.tr

tülin oygür