AKP-PKK ortaklığı ile kumpaslara karşı mücadele eden isimler Vatan Partisi'nden aday

Vatan Partisi’nin milletvekili aday listesinde göze çarpan ilk isimler mücadeleci kadın adaylar oldu. Anayasa Mahkemesi önünde Adalet Nöbetini başlatan Şule Nazlıoğlu Erol ile Cumhuriyet Kadınları Derneği yöneticisi Ferda Paksüt ön sıralarda yer aldı. Türkiye Gençlik Birliği önderlerinden Elif İlhamoğlu seçimin en genç kadın adayı. Adını PKK’yla mücadelede yazdırmış isimler de Vatan Partisi’ne oy isteyecek.

Vatan Partisi’nin milletvekili aday profilinin çoğunluğunu gericilik ve bölücüğe karşı ön saflarda mücadele eden isimler oluşturdu. Türkiye’nin mücadeleleriyle tanıdığı kadın adaylar öne çıktı.

Bu adaylardan Avukat Şule Nazlıoğlu Erol, Balyoz kumpasına karşı öncülük eden bir isim. İstanbul'dan aday olan Erol'un Anayasa Mahkemesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti kumpasın çöküşünü getirdi.

Kadın hakları mücadelesinde bir adım önde olan Cumhuriyet Kadınları Derneği’nden Ferda Paksüt de Vatan Partisi’nin Ankara adayı oldu. Sanatçıları iktidarın baskılarına karşı uyaran Türkiye Sanatçılar Birliği Genel Başkanı İnci Özdil de Antalya’dan milletvekili adayı. Özdil ayrıca Türkiye’nin ilk kadın orkestra şefi ünvanını taşıyor.

Önümüzdeki seçimin en genç kadın adayı da Vatan Partisinden. Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkan Yardımcısı Elif İlhamoğlu İstanbul’da yarışacak. TGB’li diğer kadın önder Yadigar Özen de Denizli’de liste başında.

Amerikan askerlerinin başına çuval geçiren gençler de, çuvalın hesabını soran komutanlar da Vatan partisi listelerinde. Türkiye Gençlik Birliği Kurucu Başkanı Adnan Türkkan Malatya’dan aday olurken, çuvalcı ABD’li albayı sorgulayan emekli Albay Aziz Ergen Elazığ’dan milletvekili adayı oldu.

Ve Emekli Albay Hasan Atilla Uğur ile Yargıtay Onursal Üyesi Turgut Okyay. Bu iki isim Vatan Partisi adayı PKK’ya karşı mücadelede tarihe geçmiş isimler.

Öcalan’ın sorgusunu yapan emekli Albay Hasan Atilla Uğur Aydın’dan, İmralı’daki yargılamaları yapan Mahkeme Başkanı Yargıtay Onursal Üyesi Turgut Okyay Adana’dan Meclis’e girmeye çalışacak.

Güneydoğu Gazisi Ertan Acır, vatan savunmasında iki bacağını da kaybetti ama mücadeleden vazgeçmedi, Vatan Partisi’nin Ankara’dan milletvekili adayı oldu. Bir başka Güneydoğu Gazisi Reşit Can da Vatan Partisi’nde Diyarbakır listesine adını yazdırdı. Diyarbakı'da ilk sıra da Mustafa Pamukoğlu. zun Yıllar Cumhuriyet gazetesi vakfını yöneten Pamukoğlu, siyasete ve ekonomiye dair yazılarıyla Aydınlık okurlarını aydınlatan bir gazeteci.

Kumpas davalarında hedef alınan isimler emekli Korgeneral Ayhan Taş Konya; emekli hava Tümgeneral Beyazıt Karataş Balıkesir, Emekli Tümamiral Ali Semih Çetin ile Emekli Tümamiral Soner Polat da İstanbul’dan Vatan Partisi listesinde yer aldı.

ulusalkanal.com.tr