Ameliyatsız kanser tedavisi

Kanadalı bilim insanlarının geliştirdiği bir yöntem Beyin kanseri tedavisinde cerrahi işlemi ortadan kaldırabilecek. Bu yönteme göre, beyni koruyan ve besleyen damar katmanında geçici delikler oluşturuluyor ve kemoterapi ilaçları bu deliklerden direkt beyne aşılanıyor. Araştırma sonuçları olumlu çıkarsa yöntem alzheimer, epilepsi gibi hastalıklarda da kullanılabilecek.

Ameliyatsız kanser tedavisi

Beyin kanseri tedavisinde yeni bir adım daha atıldı.

Umut veren araştırma haberi Kanada’dan geldi. Sunnybrook Sağlık Bilimleri Merkezi beyne ameliyat yapmadan, direkt kemoterapi iğnesi aşılamayı başardı.

Yeni yöntemde, beyine besin desteği sağlayan ve koruyan damar katmanına geçici delik açmak için, kan dolaşımına ultrason ile hareket ettirilebilen içi gaz dolu tüpler aşılandı. Açılan deliklerden beyne ilaç gönderildi.

Aşının ardından tedavinin olumlu olup olmadığı beyinden alınan parçaların incelenmesinin ardından belli olacak. Ancak tıp dünyası yeni yöntemden memnun.

Bilim insanları yöntemin gelecekte sadece kanserin değil; bunama, alzheimer, epilepsi ve Parkinson gibi hastalıkların tedavilerini de kolaylaştıracağı görüşünde.

ulusalkanal.com.tr

tedavi kanser