Patrondan pişkin ifade

Soma'da 301 kişiye mezar olan ölüm madeninin patronu Can Gürkan, şaşırtıcı bir savunma yaptı, savcılık ifadesinde "en çok biz mağduruz" dedi. "Tutuklanırsam çalışanlarım aç kalır" diyen Gürkan serbest bırakılmasını istedi.

Patrondan pişkin ifade

Soma'da 301 kişiye mezar olan ölüm madeninin patronu Can Gürkan, yaşanan felaket nedeniyle "mağdur" olduğunu söyledi. Gürkan, savcılık ifadesinde madendeki faciayla ilgili hiçbir kusurunun olmadığını iddia etti.

"Biz bu işe gerek ben gerekse babam olsun bütün sermayemizi verdik, emeğimizi ortaya koyduk. Meydana gelen kazada en çok biz mağduruz. Bütün yatırımlarımızı güvenlik önlemlerine harcadık."

Gürkan, madendeki felaketle ilgili "sabotaj" iddiasını dillendirdi, tutklanması durumunda çalışanlarının da mağdur olacağını ileri sürdü.

"Kazanın sabotaj olma ihtimalini düşünüyorum. Beş dakika içinde bütün madene sirayet eden yangına sebebiyet verecek aşağıda bir durum ve koşul bulunmamaktadır. Söz konusu kaza bir kömür yangını değildir. Benim meydana gelen olayda hiçbir kusurum yoktur. Ayrıca yaşanan bu olaydan sonra sorumluluğum artmıştır. Tutuklanmam durumunda çalışanlarım ve vefat eden çalışanlarımın aileleri daha da mağdur olacaklardır."

ulusalkanal.com.tr

maden ifade soma can gürkan