Yüzbinlerce göçmen işçi yollarda

Hindistan’da ulusal karantinanın uzatılması nedeniyle, göçmen işçiler bulundukları kentlerde mahsur kaldı. Ülkenin dört bir yanında işçiler, yürüyerek evlerine dönmeye çalışıyor. Maharaştra eyaletinde işçilere bir yük trenin çarpması sonucu 16 kişi yaşamını yitirdi. Feci kaza ülkede gerginliği artmasına neden oldu. Evlerine dönmek isteyen on binlerce işçi, Hindistan yönetimini protesto etti.

Yüzbinlerce göçmen işçi yollarda

Dünyanın en kalabalık 2’inci ülkesi Hindistan’da sokağa çıkma yasağının uzatılması, göçmen işçiler için trajediye dönüştü. Ülkede, yüzbinlerce insan yürüyerek evlerine dönmeye çalışıyor.

100 milyondan fazla göçmen işçinin bulunduğu Hindistan’da, işçilerin evlerine dönebilmesi için ayarlanan ulaşım araçları yetersiz kalıyor. Kentlerde mahsur kaldıklarını söyleyen işçiler, para, iş ve yeterli yiyecek bulamadıklarını belirtiyor.

Maharaştra eyaletinde, yürüyerek evlerine ulaşmaya çalışan işçilere bir yük treninin çarpması sonucu 16 kişi yaşamını yitirdi.

Kaza, Hindistan’da 25 Mart’tan bu yana süren gerginliğin daha da artmasına neden oldu. Karnataka eyaletinde mahsur kalan binlerce göçmen işçi, gösteri düzenledi.

ulusal.com.tr

hindistan