Rektör, PKK'ya sahip çıktı! TGB istifaya davet etti

Hacettepe Üniversitesi'nde açılan Öcalan posterleri ve PKK flamalarına tepki gösteren öğrencilere PKK'lıların saldırması sonrasında skandal bir olay yaşandı. Kavga sonrası Türk bayrağı taşıyan öğrencilere Rektör Murat Tuncer, “Siz onların bayrağına müdahale ederseniz onlar da sizin bayrağınıza müdahale eder” dedi. Rektör Tuncer'in çıkan olaylar sonrasında PKK yandaşı öğrencilerle aynı otobüste fotoğrafı da ortaya çıktı.

Hacettepe Üniversitesi'nde önceki gün Türk bayraklarıyla yürüyüş yapan öğrencilere PKK yandaşlarının saldırısı sonrasında skandal bir olay yaşandı. Hacettepe Üniversitesi Rektörü Murat Tuncer, çıkan kavgada PKK yandaşlarına sahip çıktı. Türk bayrağıyla yürüyüş yapıp saldırıya uğrayan öğrencilere de “Siz onların bayrağına müdahale ederseniz onlar da sizin bayrağınıza müdahale eder” dedi.

Olay şöyle gelişti: Nevruz'u bahane eden bir grup PKK'lı, Hacettepe Üniversitesi Yerleşkesi içerisine Öcalan ve PKK posterleri astı. 50 kadar öğrenci de bu duruma tepki gösterdi. PKK'lılar o gençlere taş, sopa ve soda şişeleriyle saldırdı. Saldırı ertesi günü yaklaşık bin öğrenciyle protesto edildi. Türk bayraklarıyla “Mustafa Kemal'in Askerleriyiz” sloganlarıyla yürüyen öğrencilere PKK bir kez daha saldırdı.

Asıl skandalsa kavga sonrası yaşandı. Rektör Murat Tuncer, saldırıya uğraşayan öğrencilere tepki gösterdi ve PKK bayrağına müdahale edilmemesi gerektiğini söyledi.

Rektör Tuncer, “Bana 8 kişi demir sopalarla saldırdı” diyen bir öğrenciye, “Ben saldırmamaları için bir şey yapamam” ifadesini kullandı. Bir başka öğrenci de “Onlar bize her gün satır sallama vuracak, sonra bu sıkıntılardan geçecek miyiz?” dedi. Rektör Murat Tuncer bu kan donduran açıklamaları "evet evet" diyerek geçiştirdi.

Rektörle görüşen öğrenciler duyduğu sözler sonrasında şaşkına döndü.

Saldırının ardından rektörlük çoğunluğu üniversite öğrencisi olmayan PKK’lıları kendi araçlarıyla dışarı çıkardı. Aracın en başında yine PKK flamasıyla Türk bayrağını eşit gören Rektör Murat Tuncer vardı.

Öcalan posterlerinin asıldığı gün yerleşkede başka bir skandal olay daha yaşandı. PKK ve Öcalan posterlerine ses çıkarmayan güvenlik güçleri, tepki olarak Gün Hastanesi binasına Türk bayrağı asan genç hırpalandı. Bununla da kalmadı, asılan Türk bayrağı indirildi.

Öğrenciler iddialara ilişkin Rektörlükten yanıt beklerken Türkiye Gençlik Birliği Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü sorumlusu Volkan Taşdemir Rektör Tuncer’i istifaya çağırdı.

ulusalkanal.com.tr