Türkiye'ye siber saldırı

Türkiye'de internet ve mobil bankacılık sistemlerine ulaşılamadı. Gün boyunca pek çok bankanın internet sitesi ve mobil uygulamaları çalışmadı. Anonymous'un "TR" uzantılı 40 bin internet sitesine siber saldırı düzenleyeceğini ilan etmişti.

Türkiye'ye siber saldırı

Türkiye çapında bazı bankaların internet ve mobil uygulamaları hizmetlerine uzun süre erişim sağlanamadı.

Uzun süreli erişim sorunları nedeniyle bankacılık işlemleri de yapılamadı. Gün içerisinde pek çok bankanın internet sitesine erişim sağlanamazken, siber saldırı ihtimali masaya yatırıldı. Henüz resmi bir açıklama yapılmayan sorunun nedeni araştırılıyor.

Akbank, İş Bankası, Ziraat Bankası gibi bankaların internet siteleri ile birlikte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın web sayfasına da erişim zorluğu yaşandı. Bakanlıktan yapılan açıklamada "sistemsel bir güncelleme" yapıldığını belirtildi.

Siber saldırı grubu Anonymous (animaus) "Operasyon Türkiye" etiketiyle kampanya başlaratarak "tr" uzantılı 40 bine yakın internet sitesine saldırı düzenlendiğini açıklamıştı. Anoymaus'un saldırı gerekçesinde "Türkiye'nin IŞİD'e destek olduğu" öne sürülmüştü.

ulusalkanal.com.tr