Şehitlere son görev

Türkiye, Dağlıca şehitlerini yanlız bırakmadı. PKK saldırısında şehit olan 4 mehmetçik on binlerce yurttaşın katılımıyla son yolculuğuna uğrulandı.

Dağlıca'daki PKK saldırısında şehit olan Yarbay İlker Çelikcan için Bursa'da tören düzenlendi.

Onbinler Yarbay Çelikcan için biraraya geldi. Kılınan namazın ardından şehit Yarbay'ın naaşı askerlerin omzunda top arabasına kondu. Çelikcan ailesinin başı dikti. Bursa şehidi alkışlarla son yolculuğuna uğurladı. 100 bini aşkın yurttaş katıldı. Vatandaşlar Meclis'te PKK istemiyoruz sloganı attı.

39 yaşında, 2 çocuk babası olan Çelikcan, 30 Ağustos'ta Yarbaylığa terfi etmişti. Dağlıca Tabur Komutanıydı.

Piyade Er Uğur Yıldız, memleketi Antalya’nın Manavgat ilçesinde defnedildi.

Şehidin dün ikindi namazında yapılması planlanan cenaze töreni, cenazenin Antalya’ya geç gelmesi ve ailenin isteği üzerine bugüne ertelenmişti. Yıldız'ın naaşı binlerce kişi ve araç konvoyu eşliğinde Kavaklı Mezarlığı’na defnedildi.

Şehit Piyade Onbaşı Fatih Duru'yu memleketi Çanakkale'de binlerce yurttaş karşıladı.

Ezine'ye konvoy eşliğinde ulaşan şehit, Ulu Cami'ye götürüldü. Şehidin annesi Azime Duru, "Devlet sağ olsun, millet sağ olsun" dedi.

Şehit düşen 16 askerden Konyalı Topçu Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu Konya Ereğli'de toprağa verildi.

Saldırıya uğrayan zırhlı araçlardan birini kullanan Köseoğlu ilk görevini Afganistan'da yaptı, daha sonra Yüksekova'ya tayini çıktı. Şehit Köseoğlu'nun eşi Tansu ile 1 yaşındaki kızı Zeynep'i Yüksekova'ya götürmeyip Ereğli'de bıraktığı öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr