Yunanlıların insanlık dışı müdahalesi devam ediyor

Binlerce mültecinin Edirne'den Avrupa'ya geçişi devam ediyor. Tampon bölgede bulunan mülteciler çoğu kez Yunan güvenlik güçlerinin insanlık dışı müdahalesiyle karşı karşıya kalıyor. Gaz bombaları, plastik ve gerçek mermilerle mültecilere saldırılıyor.

Yunanlıların insanlık dışı müdahalesi devam ediyor

Afganlar, Iraklılar, Suriyeliler ve Afrikalılar... Mültecilerin Avrupa'ya yolculukları sürüyor. Kimisi 5 ay kimisi 5 yıl önce Türkiye'ye geldi.

Türkiye ile AB arasında yapılan sınır güvenliği anlaşması kapsamında bugüne kadar Türkiye'de kaldılar. Şimdi ise Türkiye kapıları açtı... Ancak Yunan tarafı mültecileri kabul etmiyor.

Yunan sınır güvenliği gaz bombaları, plastik ve gerçek mermilerle mültecilere saldırıyor. Avrupa'ya göçü engellemeye çalışıyor.

Yunanistan-Türkiye sınırında, mülteciler ağırlıklı olarak Pazarkule sınır kapısında birikmiş durumda. Mülteciler gündüzleri Karaağaç mahallesinden erzaklarını temin ediyorlar.

Geceleri ise toplu şekilde sınırı geçmeye çalışıyorlar. En korktukları şey ise Yunan güvenlik güçleriyle karşı karşıya gelmek. Çünkü günlerdir insanlık dışı şiddete maruz kalıyorlar.

19 yaşındaki Suriyeli Fatih'in anlattıkları tüm yaşananları gözler önüne seriyor.

Mülteciler, Yunanlıların sergilediği zorbalık karşısında, Türk askerine güveniyorlar. Türk güvenlik güçlerinin tüm sorunlarıyla ilgilendiklerini ifade ediyorlar.

ulusal.com.tr

Edirne avrupa mülteci Yunan