Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması!

NATO Güvenlik Konseyi IŞİD ve PKK saldırıları ile teröre karşı operasyonlar gündemiyle toplanacak. 28 Temmuz Salı günü gerçekleştirilecek toplantı Türkiye'nin talebi üzerine yapılacak.

Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması!

NATO; PKK ve IŞİD'e gündemiyle toplanacak. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg toplantının 28 Temmuz Salı günü yapılacağını duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı, toplantı talebinin Türkiye'den geldiğini açıkladı. Açıklamada saldırılar ve alınan tedbirlerin görüşüleceği belirtildi. Açıklamada, "Ulusal güvenliğimize yönelik terörist saldırı ve tehditler üzerine aldığımız tedbirler ve icra ettiğimiz operasyonlar hakkında müttefiklerimizi bilgilendirmek ve istişarelerde bulunmak amacıyla, NATO Konseyi önümüzdeki hafta içinde tarafımızdan toplantıya çağrılmıştır" denildi.

Türkiye'nin talebinin ardından NATO'dan da açıklama yapıldı. Genel Sekreter Stoltenberg, NATO üyesi 28 ülkenin büyükelçilerinin 28 Temmuz Salı günü toplanacağını ifade etti. Açıklamada "NATO ülkelerinin gelişmeleri çok yakından takip ettiği" vurgulandı.

Toplantı kararı sonrası BBC'ye konuşan Stoltenberg, "toplantı talebinin çok yerinde ve zamanında olduğunu" belirtti.

pkk ışid nato dışişleri bakanlığı