Moskova’da metro raydan çıktı

Moskova metrosu’nda 3 vagon raydan çıktı, kazada en az 20 kişinin öldüğü 160 kişinin de yaralandığı belirlendi. Kaza sonrası metro hattında mahsur kalan 200 kişi ekipler tarafından kurtarıldı.

Moskova’da metro raydan çıktı

Rusya'nın başkenti Moskova'da meydana gelen metrokazasında en az 20 kişinin öldüğü 160 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Moskova metrosunda Arbatsko-Pokrovskaya hattı üzerinde Salı günü gerçekleşen kazada 200 kişi ekipler tarafından kurtarıldı.

Moskova Acil Servis Birimi Başkan Yardımcısı Aleksandır Gavrilov, "Şu ana kadar 7 ceset çıkarıldı. Bunlardan 4’ü erkek 3’ü kadın. Diğer 2 vagonda da 6’şar ölü daha bulunuyor" dedi. Yetkililer metro vatmanının ise yaralanarak hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Olaya şahit olan yolculardan biri yaptığı açıklamada, "Tren raylardan çıkınca havaya fırladım. Bir sürü kişinin kolu kırıldı ve yerler kan olmuştu" diye konuştu.

Bir başka yolcu ise kaza sonrası metroyu duman kapladığını ve bir an için öleceklerini düşündüğünü kaydetti.

Öte yandan Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev olay sonrası yaptığı açıklamada kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin ise kaza yerine gerçekleştirdiği ziyaret sonrası kazanın sorumlularına gereken cezanın verileceğini ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

kaza moskova metro