Biden geri adım attı

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan özür diledi. IŞİD terörünün büyümesinden Ankara'yı sorumlu tutan Biden, Erdoğan'ı telefonla aradı ve "Türkiye’nin IŞİD’i desteklediği yönündeki her türlü iması nedeniyle özür diledi". Özür açıklaması Beyaz Saray'dan yapıldı.

Biden geri adım attı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Biden benim için tarih olmuştur" sözleriyle tepki gösterdiği ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden geri adım attı.

Biden ile Erdoğan arasındaki gerginlik, Biden'ın Harvard Üniversitesi’nde yaptığı konuşmasında, IŞİD tehlikesinin büyümesinden Ankara’yı sorumlu tutmasıyla tırmanmıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Biden'ın "Cihadistçi teröristlere On binlerce ton silah ve yüz milyonlarca dolar para verdiler" sözlerine sert tepki gösterdi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak özür diledi.

Açıklama Beyaz Saray’dan yapıldı. Açıklamada “Başkan Yardımcısı Biden, Türkiye’nin IŞİD’i desteklediği yönündeki her türlü iması nedeniyle özür diledi” denildi.

Açıklamaya göre, Biden IŞİD’le mücadelede Türkiye’nin katkısını “fedakarlık” olarak gördüğünü Erdoğan'a iletti. ABD ile Türkiye’nin beraber çalışmasının önemine vurgu yaptı.

ulusalkanal.com.tr