Kayısıyı hastalık vurdu

Kayısı bahçelerini hastalık vurdu, üretim yüzde 80 düştü… Hatay’ın Arsuz İlçesinde üreticiler zor durumda… Hastalık nedeniyle kayısı bahçelerinden beklediği verimi alamayan üreticiler, gelecek yıl için devlet desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtiyor. Ancak bölgedeki kayısı bahçelerinin bir de tapu sorunu var... Tapu olmayınca, devlet desteği de alamıyorlar. Üreticiler, tapu sorunun çözülerek, kendilerine devlet desteği verilmesini talep ediyor. Ulusal Kanal ekibi, Arsuz’da kayısı bahçelerine gitti, üreticileriyle görüştü.

Kayısıyı hastalık vurdu

Hatay’ın Arsuz ilçesine bağlı Kurtbağ köyü, kentte kayısı üretiminin merkezi konumunda… Köyde, yılda 10 bin ton kayısı üretimi yapılıyor.

Ancak bu yıl kayısı bahçelerini hastalık vurdu. Üretim büyük ölçüde düştü. Kayısı hasadı başladı, ancak üretici, bahçesinden beklediği verimi alamadı.

Bahçelerde verimin düşmesiyle üreticiler, şimdi kara kara düşünüyor. Gelecek yıl kayısı üretimi yapılabilmesi için devlet desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtiyorlar.

Kurtbağ Köyü’nün hemen her yeri kayısı bahçeleriyle kaplı… Ancak yüzde 70’nin tapusu yok… Tapu olmayınca, üretici devlet desteği alamıyor. Çiftçiler, tapu sorunun bir an önce çözülmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

ulusal.com.tr

hatay kayısı