54 yıl aradan sonra... Resmen başladı

54 yıl aradan sonra ABD'de tekrar Küba büyükelçiliği açıldı. İki ülke arasındaki normalleşme süreci kapsamında, Küba'nın Washington'a atadığı Büyükelçi Jose Cabanas, görevine başladı.

54 yıl aradan sonra... Resmen başladı

Küba'nın Washington Büyükelçisi Jose Cabanas görevine resmen başladı.

Küba Büyükelçisi, Beyaz Saray'da düzenlenen törende, yeni atanan bazı yabancı ülke büyükelçileriyle birlikte ABD Başkanı Barack Obama'ya güven mektubunu sundu.

3 yıldır ABD'de diplomatik temsilcilik yapan Cabanas, 1961'den bu yana Washington'a atanan ilk Küba büyükelçisi oldu. Washington ise henüz Küba büyükelçisinin kim olacağını belirlemedi.

Obama'nın geçen yıl Küba ile ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik tarihi açıklamasının ardından İki ülke karşılıklı olarak büyükelçi atama konusunda görüşmelere başlamıştı.

11 Nisan'da 54 yıl aradan sonra ilk kez bir ABD Başkanı ile Küba Devlet Başkanı yüz yüze görüşmüştü. Obama yönetimi 14 Nisan'da da Küba'yı teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarma kararı almış ardından büyükelçilikler karşılıklı olarak tekrar açılmıştı.

Papa Francesco önümüzdeki günlerde Küba'yı ziyaret edecek. Küba Devlet Başkanı Raul Castro'da New York'a giderek BM Genel Kurulu'nda konuşacak. Raul Castro ağabeyi eski Küba lideri Fidel Castro'nun 20 yıl önce BM'de yaptığı konuşmanın ardından ABD topraklarına ayak basan ilk Kübalı lider olacak.

ulusalkanal.com.tr