Kader maçı

Dünya Kupası C Grubu’nda Ukrayna’ya 64-58 mağlup olan 12 Dev Adam, grup ikinciliği şansını zora soktu.

Kader maçı

Dünya Kupası C Grubu’nda bugün Finlandiya ile karşılaşacak Milli Takım’ın grup ikinciliği artık elinde değil. Ukrayna, Türkiye dışında Dominik’i de yendi. Kalan iki maçımızda Finlandiya ve Dominik’i mağlup etsek de Yeni Zelanda’yı yenmesi halinde Ukrayna'yı geçemiyoruz. Grubu ABD beş galibiyet, Yeni Zelanda da beş yenilgiyle tamamlarsa Türkiye grupta üçüncülüğü kovalamak durumunda kalacak. Ancak grubu üç veya dördüncü sırada bitirince ikinci turda D Grubu bir veya ikincisini geçsek bile çeyrek finalde rakibimiz ABD oluyor.

Türkiye’nin grubu ikinci bitirmesi, yani Ukrayna’yı geçmesi için bugün Yeni Zelanda’nın Ukrayna’yı yenmesi gerekiyor. Karşılaşma 16.00’da başlayacak.

Ay-Yıldızlı takımın Finlandiya ile oynayacağı kritik karşılaşma bugün saat 18.30'da.

KADER MAÇI!

Milli Takımımız, Dünya Basketbol Şampiyonası'nda, Finlandiya ile kader maçlarından birine çıkacak. Milliler, rakibini yenerek, son Avrupa Şampiyonası'nın da rövanşını almaya çalışacak.

Basketbol Dünya Kupası'na Yeni Zelanda galibiyeti ile başlayan Milli Takımımız, Birleşik Devletler karşısında ortaya koyduğu performansla alkış toplamıştı.

Ancak Ukrayna maçı, Milliler için hiç de iyi geçmedi. Hücumda çok kötü bir gün geçiren Ay-yıldızlılar, Ukrayna'ya yenilmekten kurtulamayınca, Finlandiya maçı büyük önem kazandı.

Tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nda mücadele eden Finlandiya ile iyi anılarımız yok. 12 Dev Adam, İskandinav ekibi ile son Avrupa Şampiyonası'ndaki ilk maçında karşı karşıya gelmişti. O maçı kaybeden Milliler, bir daha toparlanamamış ve şampiyonaya grup sürecinde veda etmişti.

Finlandiya'da o günden beri büyük bir değişiklik olmadı. Rakibimiz yine 3 sayılık atışlarla yaşayıp; 3 sayılık atışlarla ölüyor... 59 sayı farkla biten Amerika maçı bir yana konulduğunda Finlandiya, elindeki oyuncu topluluğundan savunmada da en yüksek verimi alan milli takımlardan biri.

Milli Takımımız için Finlandiya'ya kolay üç sayılık atış fırsatı vermeyip; olabildiğince pota altını zorlamak büyük önem taşıyor. Zira Finlandiya kadrosunda, pota altı oyuncularımızla mücadele edebilecek bir isim yok. Bakalım Ay-yıldızlılar, Finlandiya'dan, son Avrupa Şampiyonası'nın rövanşını alabilecek mi? (Ntvspor)

türkiye abd Ukrayna finlandiya c grubu 2014 FIBA Dünya Kupası İspanya 2014