Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: ''Fransa çok istiyorsa Ermenilere Marsilya'yı versin''

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ni tanıma girişiminde bulunan Fransa'ya sert sözlerle yüklendi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı, "Fransa çok istiyorsa Marsilya'yı versin Ermenilere, bölgemize karışmasın" dedi. Dağlık Karabağ'da yeni bir gerçekliğin oluştuğunu vurgulayan Aliyev, Nahçıvan koridorunun önemine dikkat çekti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı, bölgede beşli yeni bir iş birliği platformu oluşturma önerisi yaptı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: ''Fransa çok istiyorsa Ermenilere Marsilya'yı versin''

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Laçin’in kurtuluşu dolayısıyla halka seslendi. Aliyev, sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’ni tanıma girişiminde bulunan Fransa’ya sert tepki gösterdi.

Aliyev, Dağlık Karabağ’da kalıcı ateşkesin koruyucularının Türkiye ve Rusya olduğunu söyledi. “Bazı devletler bundan rahatsız oldu” diyerek Fransa’yı işaret etti. Aliyev, “Bölgede yeni bir gerçeklik yarattık. Herkes bu gerçeklikle barışacak." dedi.

İlham Aliyev, Fransa’nın, Ermenistan’ın bile tanımadığı sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyetini tanıma girişimine de tarihi sözlerle karşılık verdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı, “Fransızlar çok istiyorlarsa versinler Marsilya'yı, Ermeniler orada kendilerine devlet kursun” ifadelerini kullandı.

Aliyev, Azerbaycan'ın batı illeri ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti arasında açılacak koridorun önemine de değindi. Nahçıvan koridoru ile bölgede, Rusya, Azerbaycan, Türkiye, İran ve isterse Ermenistan arasında beşli yeni bir iş birliği platformu oluşturulabileceğini söyledi.

ulusal.com.tr

Azerbaycan aliyev fransa Ermenistan