Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan Atakan Kayalar açıklaması

Bir kitabevinde 10 yaşındaki Atakan ile karşılaşan bir sosyal medya kullanıcısı aralarında geçen kitap muhabbetini sosyal medyada paylaşınca büyük ses getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan Atakan Kayalar açıklaması

Çekilen video sosyal medyada çok ses getirince bütün herkes Atakan'ın peşine düşmüştü. Yaptığı açıklamalarla yaşının üzerinde bilgi birikimini ortaya koyan küçük çocuk hakkında Milli Eğitim BakanıZiya Selçuk'tan açıklama geldi.

Anadolu Ajansı'nın sorularını yanıtlayan Bakan Selçuk, Atakan hakkında soru gelince, "Biz bu duruma pedagojik olarak bakmaktayız. Biz bir çocuğun durumunun bu kadar sosyal medyada yer almasını, çocuğun üzerinden bu kadar tartışma yapılmasını onaylamıyoruz. Diğer çocukların üzerinde olan baskıyı kimse umursamıyor. Beklenti patlamasına, kendi çocukluğu açısından oluşabilecek sıkıntılar düşünülünce bizim tavrımız şu olur; bu, sadece ihtiyacın dilinden konuşmak. Aileyle görüştük, uzmanlarla görüştük, ihtiyacı neyse bu altyapıya, testlere, hangi öğretmenin desteğine ihtiyacı var gibi. Biz bunu yaparız ama sessizce yaparız. Sürekli sosyal medyada dillendirmek, çocuğun kişiliği, başka çocukların psikolojisi açısından birtakım olumsuzluklara yol açabilir. Biz gereken her tür uzmanlığa sahibiz. Ne gerekirse yapmanın sözünü de buradan veririz" diyerek cevap verdi.

5 ayda 250 kitap okuduğunu söyleyen Atakan, hedefinin Cumhurbaşkanı olmak olduğunu da söylemişti.

ulusal.com.tr

Ziya Selçuk Milli Eğitim Bakanı atakan Atakan Kayalar