10 kurşun iddialarına Başsavcılık'tan yalanlama

Terör örgütü tarafından şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz'ın vücuduna 10 kurşun isabet ettiği iddialarına Başsavcılık'tan yalanlama geldi. "Savcının vücudunda 5 mermi deliği ve 3 sıyrık bulunduğunu" belirten Başsavcı Hadi Salihoğlu "Kamuoyunun zihninin karıştırılmaya çalışıldığı"nı ifade etti. Bu arada saldırı sonrası şehit savcının odası da ilk kez görüntülendi.

10 kurşun iddialarına Başsavcılık'tan yalanlama

İstanbul adliyesinde teröristler tarafından şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz'ın vücudunda 10 kurşun yarası olduğu yönündeki iddialara yalanlama geldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada, daha önceki resmi açıklamalara rağmen kamuoyunun zihninin karıştırılmaya çalışıldığı ifade edildi.

Açıklamada, "Savcının vücudunda 5 mermi deliği ve 3 sıyrık bulunduğu, vücuttan 2 adet 7.65 mm çaplı çekirdek çıkartıldığı, atışlardan bir tanesinin kafaya bitişik şekilde yapıldığı" belirtildi.

Savcının vücudunda 10 mermi deliği olduğu yönündeki haberlerin maksatlı olduğu ifade edilerek bu haberlerle ilgili soruşturma başlatılacağı vurgulandı.

Başsavcı Salihoğlu, 3 savcının görevlendirildiğini, soruşturmanın hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü ifade etti.

Ess

Bu arada savcı Kiraz'ın şehit edildiği oda ilk kez görüntülendi. Odanın kapısı ve duvarı fünye ile patlatılmış, olayın yaşandığı bölümde ağır tahribat meydana gelmişti.

Odanın kırılan camları ve kapısı değiştirildi, duvarlardaki kurşun delikleri kapatıldı. Savcı Kiraz'ın odanın kapısında asılı bulunan ismi de kaldırıldı.

Odanın başka bir savcıya verilip verilmeyeceği henüz bilinmiyor.

ulusalkanal.com.tr