Güler'den İnce'ye destek

Olağanüstü kurultay isteyen CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, genel başkanlığa aday olan Muharrem İnce'ye desteğini açıkladı. Eski Genel Başkan Deniz Baykal ve eski Genel Sekreter Önder Sav'ın Muharrem İnce'nin yanında yer alacağı belirtiliyor. Genel başkanlığa aday olacağı iddia edilen Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da iddiala yanıt verdi, " demokratik şartlar gerçekleşirse elbette aday olurum" dedi.

CHP'de olağanüstü kurultay için takvim işlerken, saflar da netleşleşmeye başladı. İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, genel başkanlığa adaylığını koyan Muharrem İnce'ye desteğini açıkladı.

Güler, "Muharrem İnce'nin adaylığı netleşmiş durumda. Öyle görünüyor ki onunla yürüyoruz. Vatandaş seçmen ve üyelerimiz nazarında kan değişikliği olmasına ihtiyaç duyulduğu kuvvetle dile getiriliyor." dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da genel başkan adaylığı iddialarına yönelik açıklama yaptı. Feyzioğlu, katıldığı bir televizyon programında "aday mısınız" sorusuna yanıt verdi.

Öte yandan, eski genel başkan Deniz Baykal ve eski genel sekreter Önder Sav'ın Muharrem İnce'nin yanında yer alacağı belirtiliyor. Genel başkan adaylığı için adı geçen Emine Ülker Tarhan'ın aday olmayacağı dile getiriliyor.

ulusalkanal.com.tr