6 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı, Ağrı Doğubayazıt kırsalında eylem hazırlığındaki teröristlere yönelik gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3'e yükseldiğini bildirdi.Tunceli'nin Ovacık ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonda PKK'lı 3 terörist etkisiz hale getirildi.

6 terörist etkisiz hale getirildi

Bakanlıktan yapılan açıklamada, iç güvenlik operasyonları kapsamında, Ağrı Doğubayazıt kırsalında İl Jandarma Komutanlığına bağlı komando birliklerince eylem hazırlığındaki teröristlere yönelik gerçekleştirilen operasyonda, etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3'e yükselirken Tunceli'nin Ovacık ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonda ise PKK'lı 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Açıklamada, etkisiz hale getirilen teröristlerle birlikte atışa hazır halde iki adet roketatar ve mühimmatın ele geçirildiği ve bölgede operasyonlara devam edildiği kaydedildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada da Ovacık ilçesi kırsalında İl Jandarma Komutanlığınca "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Caner Erden Operasyonu" gerçekleştirildiği belirtildi.

Operasyonda terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temasta 3 teröristin etkisiz hale getirildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Teröristlerle M-16 piyade tüfeği ve 2 Kalaşnikof piyade tüfeği ve çok miktarda malzeme ele geçirilmiştir. Bölgede operasyonumuz devam etmekte olup gelişmelerden kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir."

içişleri bakanlığı ağrı